Windykator straszy że za moje długi zabiarze wszystko z domu rodziców !!

• Autor wątku Autor wątku Luiza14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Luiza14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,

mam taki problem, jakiś rok temu podpisałam pożyczke pod weksel na kwote 3500zł

Niestety nie wszystko poszło po mojej myśli i jej nie spłaciłam.

Aktualnie przychodzi windykator i mówi że jestem zadłużona na 20.000 zł.

jestem zameldowana u mamy jednak tam nie mieszkam, i mówi że jak nie będe spłacać to zabierze z domu mamy wszystko ( meble, telewizor itp. ).

Czy jest to możliwe???? Prosze pomocy!!!

Windykator czy komornik?
Windykator nic nie może. Jak będzie napastliwy i nadal będzie straszył, zgłoś na policję.

Obejrzyj sobie polski film komornik ! i będziesz wiedziała jak z takimi ludzmi z takiego otoczenia rozmawiać

@jacko3231
Chyba pomyliłeś miejsca na takie rozmówki.

no tak windykator dokładnie to straszy że komornik przyjdzie i to zabierze

ale czy komornik może zabrać coś z domu rodziców za mój dług?

pożyczka ta była u znajomego mojego chłopaka, sama niewiem skad się wzieło te 20.000 takie odsetki czy koszty windykacji???

czy może być tak że osoba która udzieliła mi pożyczki 3500zł mogła naliczyć sobie odsetki aż do 20.000zł i wtedy zgłosić to do windykacji???

Zgłosić do windykacji zawsze może, odsetki maksymalne to 16 % w skali roku, zatem nie jest możliwe, aby dług urósł do 20 tys. zł. Najlepiej jak wrzucisz tutaj tą umowę pożyczki, oczywiście zakrywając dane osobowe.

No właśnie problem w tym że to było ponad rok temu, ja to podpisałam a to załatwiał mój były chłopak który obecenie siedzi w wiezieniu. i nawet nie mam tej umowy.

już niewiem co mam zrobić.

do kogo się zgłosić żeby to wszystko wyjaśnił jeżeli on sobie naliczył za dużo odsetek i teraz windykator mnie straszy komornikiem że jestem winna 20.000 zł.

Nie panikuj, myśl.....
Komornik zapuka, gdy wierzyciel uzyska prawomocny wyrok i opatrzy klauzulą. Jeszcze daleka droga.
Gdy sprawa będzie w sądzie, masz możliwość obrony.
Użyj opcji szukaj; http://forumprawne.org/search.php Temat do znudzenia maglowany.

ok, ale czy komornik może brać meble itp z mieszkania rodziców za mój dług jeżeli tam jestem zameldowana??

Powrót