Windykator telefony i wizyty w domu i pracy

• Autor wątku Autor wątku Adamosnet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adamosnet

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mam wielką prośbę.
Czy ktoś może mi doradzić w mojej sprawie?

Zalegam z płatnościami na kredycie gotówkowym już 50 dni.
Chcę to wpłacić, ale będę wstanie to zrobić dopiero w maju.
Z tego tytułu męczy mnie firma windykacyjna.
Doszło już do tego, że jak nie odbiorę telefonu to dzwonią do pracy.
Telefony odbieram raz, dwa razy dziennie, z których nic nie wynika
,„Kiedy wpłacę, ile wpłacę, dlaczego mam zaległość i po co brałem ten kredyt”
Windykator przychodzi do domu o różnych porach jak nie ma mnie w domu dzwoni po sąsiadach i chce u nich zostawiać jakieś wezwania dla mnie z windykacji.
Cały czas mówi, że jak go nie wpuszczę do domu to przyjdzie do pracy z nakazem wejścia.
Ja żadnego wyroku nie mam to, kto mu dał ten nakaz

Czy prawo Polskie przewiduje jakąś pomoc dla ludzi z moimi problemami pod kontem ochrony prawnej przed takimi ludźmi?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedz z góry dziękuję:(

Jeśli to nie komornik a firma windykacyjna, to oni nic nie mogą zgodnie z prawem. Mogą cie najwyzej grzecznie poprosic żebyś spłacił zadłużenie i tyle. Jesli nie chcesz żeby dzwonili to wręcz im oświadczenie, ze nei zyczysz sobie zadnych telefonów, a kontaktowac się mogą listownie. Również oświadcz, że sobie nie zyczysz żadnych wizyt u sąsiadów albo powiedz sąsiadom, żeby ich przepędzili jak przyjdą ponownie. Co do nakazu to bzdura. Nie mają żadnego prawa wchodzić gdziekolwiek bez pozwolenia i nie dostaną od sądu żadnego nakazu. Bezczelnie żerują na ludzkiej niewiedzy i próbują zastraszac, bo wg prawa nie mają żadnych kompetencji i tylko takie metody im pozostały.

Powrót