K
kriss24
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam mam problem zostalem posadzony za napad z nozem zostalem tymczasowo aresztowany na okres 7 miesiecy po tym okresie byla pierwsza sprawa 25 sierpnia zostalem zwolniony zamiana na dozor policyjny na drugiej rozprawie tj.15 wrzesnia sad wyznaczyl kare 2 lat pozbawienia wolnosci z warunkowym zawieszeniem na 5 lat na rozprawie pokrzywdzony nie rozpoznal noza ani mnie jako osoby ktora niby tego czynu miala dokonac zaznacze ze pokrzywdzony mial ponoc rozciete ramie gdzie zostalo zalozone 6 szwow a na nozu i reszcie moich zeczy nie bylo jego dna. badania tego nie wykazaly sad niema zadnych dowodow jedynie opieraja sie na tym iz pokrzywdzony mnie rozpoznal na konfrontacji ale konfrontacja przebiegla w ten sposob ze bylem tylko sam a do konfrontacji staje min. 5 osob wiec musial tylko mnie wskazac po ogloszeniu wyroku mialem 7 dni na apelacje zostalo zlozone pismo zapowiedzi apelacji ale apelacji nie bylo gdyz nie mam pieniedzy na adwokata i postanowilem to przecierpiec ale adwokat do mnie zadzwonil dzis 27.10.08. i powiedzial ze prokuratura zlozyla apelacje chcac odwolac sie od tego wyroku co teraz sad moze zrobic i jakie moga byc tego konsekwencje czy wogule moga tak bez dowodow karac co mnie czeka? za odpowiedz z gory dziekuje