Wirtualne Pieniądze na Allegro.

• Autor wątku Autor wątku dmnkzl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dmnkzl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam ponownie, mam drugie pytanie odnośnie handlu na allegro wirtualnymi pieniędzmi. Miałem ostatnio przykrą sprawe, że kupiłem od jednego użytkownika,
pewną sume pieniędzy wirtualnych, używanych w grze online, zapłaciłem za to ok 100 zł. Kiedy dokonałem przelewu, i pieniążki doszły do tego użytkownika chciałem sie umówić po odbiór w grze, jednak ten nie przekazał mi pieniędzy.
Zacząłem straszyć go sądem i policją, lecz on twierdzi ze nic mi to nie da, gdyż on złoży zeznanie że przekazał pieniądze w grze, a żeby sprawdzić czy rzeczywiście do tego doszło trzeba skontaktować sie z administratorami gry, jednak serwer tej gry jest w Niemczech, a sprawdzanie logów jest dość czasochłonne poza tym hadnel gotówką w tej grze nie jest legalny, więc nie dość ze administratorzy nie zainteresowaliby sie nawet grą to jeszcze grozi mi zbanowanie postaci w grze. Tak więc czy mam jakąś szanse odzyskania wirtualnych pieniędzy lub prawdziwej gotówki, czy w takiej sytuacji mogę tylko wystawić negatywny komentarz?

Prosze o pomoc!!!

Z tego co wiem to Allegro ubezpiecza zakupy a więc przeczytaj dokładnie regulamin napisz do serwisu allegro że zostałeś oszukany w ich serwisie na taką i taką kwotę i powinni Ci ją zwrócić (chyba) dokładniejszy opis masz w regulaminie Ale to chyba już za późno na takie coś bo widzę że kilka miesięcy minęły a z ciekawości zapytam do jakiej gry zakupiłeś wirtualne pieniądze ?

Powrót