Witam mam problem z praktykami.

• Autor wątku Autor wątku OGiM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

OGiM

Witam mam 20 lat i dziś kończę praktyki zawodowe jako piekarz i problem w tym że według mojego szefa, powinienem jeszcze przyjść ostatni tydzień sierpnia na praktyki, bo mówi on że ma 20 dni urlopu z czego wziął mi 5 dni przez ferie zimowe, moi rodzice się denerwują jak mówię że mam iść jeszcze w sierpniu na praktyki i wręcz zabraniają mi nawet bo mówią że np. jak pozwala sobie brać urlop z mojego wolnego (za te dni co była nawałnica początkiem lipca - nie było prądu więc piekarnia nie pracowała) to ja nie muszę iść na praktyki dodam że egzamin praktyczny mam już zdany w maju, czeka mnie tylko egzamin teoretyczny tylko nie wiadomo kiedy czy w sierpniu czy we wrześniu, co mi radzicie robić w tej sytuacji słuchać rodziców czy iść na praktyki, co może mi grozić za nie przyjście jeden tydzień do pracy. Dziękuje z góry za pomoc i przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne, pisane z telefonu.

a to nie było jakiegoś harmonogramu praktyk/programu praktyk na podstawie którego możesz wywnioskować do kiedy te praktyki faktycznie masz odbywać?

na umowie piszę albo do zdania egzaminu czeladniczego (praktyczny był 25 maja, teoretyczny dopiero będzie albo w sierpniu albo we wrześniu) albo do końca sierpnia

no dobra, ale czy z tej umowy wynikają jakieś terminy?

Powrót