D
dariusztychy75
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam problem z ubezpieczeniem grupowym,pzu nie chce mi przyznać nieszczęśliwego wypadku.Zadławiłem się jedzeniem i trafiłem na szpital z krwiopluciem ,stwierdzono mi zachłystowe zapalenie płuc.
odp PZU
***z załącznika proszę usunąć wszelkie dane osobowe. mod***
odp PZU
W ZAŁĄCZNIKU wypis szpitalnyZgodnie z § 2 ust. 1 pkt 5 ogólnych warunków ubezpieczenia podstawowego (kod warunków PTGP34) nieszczęśliwy wypadek to niezależne od woli i stanu zdrowia osoby której życie lub zdrowie jest przedmiotem ubezpieczenia gwałtowne zdarzenie wywołane przyczyną zewnętrzną, będące wyłączną oraz bezpośrednią przyczyną zdarzenia objętego odpowiedzialnością PZU Życie SA. Z dokumentacji medycznej wynika, że choruje Pan na refluks (zarzucanie) żołądkowo-przełykowe oraz wysunięto podejrzenie uchyłka przełyku, a te stany chorobowe mogły wpłynąć na zaistnienie zdarzenia w dniu 29.12.2018 r., w następstwie którego konieczna była hospitalizacja. ponieważ zdarzenie to nie spełnia definicji nieszczęśliwego wypadku, świadczenie za hospitalizacje w dniach 30.12.2018-04.01.2019 r. zostało wypłacone jak za stan chorobowy (0,5% su za 1 dzień hospitalizacji)
***z załącznika proszę usunąć wszelkie dane osobowe. mod***
Ostatnią edycję dokonał moderator: