C
chore serce
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam serdzecznie mam takie pytanie , choruje na serce mam nadciśnienie 2 stopnia i niedomykalność lewej komory serca . Zostałem wysłany na staż do sklepu z narzędziami itp z wyboru , lecz nie powiedziałem pracodawcy że choruje, obecie jestem na l4 od 17 marca i mam narazie l4 do 4 kwietnia, rozmawiałem z szefem że jestem chory i trochę się wkurzył i otrzymał zaswiadczenie lekaeskie 21 marca że mój stan zdrowia nie pozwala na wykonywanie tej pracy i wysiłku fizycznego , i był na rozmowie w PUP w mojej sprawie że nie powiedziałem mu o chorobie , lecz nie zostałem nawet wysłany na badania ani z PUP ani od pracodawcy . I teraz też moje pytanie czy mogę mieć problemy że pracodawca nie wiedział o mojej chorobie ale PUP wiedział ? I czy teraz też zapłacą mi za chorobowe i kiedy bym się mógł spodziewać rozwiązania umowy ? Bo szef szuka już kogoś nowego , bo sam powiedział że szuka i że się nie nadaje do niego do pracy z moim stanem zdrowia tylko teraz czeka na jakąś odpowiedz z PUP co w mojej sprawie mają robić .Proszę o pomoc kiedy bym miał rozwiązaną umowe i czy za chorobowe mi wypłacą pieniążki