Witam serdecznie

• Autor wątku Autor wątku kubuso44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kubuso44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jest to pytanie dotyczące zawodu policjanta a mianowicie. W przyszłości chciałbym zostać policjantem ale nasuwa się jedno ale. Jest pewien problem z którym przychodze do was wszystkich. Oto problem czy mogę zostać policjantem podczas gdy mój ojciec miał kare w zawieszeniu na dwa lata która juz minęła i o ile przypominam sobie mój wujek też miał konflikt z prawem ale on siedział w więzieniu. Proszę o sprecyzowanie tematu i z góry dziękuje za pomoc.;)

Myślę że niema przeciwskazań, przecież ty nie możesz odpowiadać za czyny swojego ojca czy wujka. Najważniejsze jest abyś przeszedł kwalifikację wstępną która pozwoli ci pełnić tę służbę, pozdrawiam.

Dziękuje za pomoc. Dokładnie podjełem ten sam tok myślenia. Myślę że to nie ma nic do rzeczy i nie odpowiadam za czyny rodziny. Pragnę usłyszeć wypowiedz innych forumowiczów:brawo:

Generalnie jest tak ze aby zostac policjantem trzeba posiadac dobra opinie o sobie samym jak i o bliskiej rodzinie.Jesli chodzi o wujka to nie powinien bys sprawdzany ale jesli chodzi o tate to raczej tak.Pamietajmy ze wraz z wypelnieniem kwestionariusza osobowego do pelnienia sluzby w policji udostepniamy o sobie i swoejej rodzienie wszystkie dane.Jesli wiec ojceiec mial wyrok to napewno jego kartoteka widnieje w policyjnym systemie.Pamietajmy tez ze po 5-ciu latach wyrok i kara ulegaja przedawnieniu.

Powrót