wiza dla cudzoziemca

• Autor wątku Autor wątku Blanca
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Blanca

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Ja i mój mąż planujemy wyjazd do Anglii. Zawarliśmy związek małżeński w Hiszpanii. Mój mąż jest obywatelem Nigerii.Jakie warunki musi spełnić by móc starać się o wizę w Ambasadzie WB w Polsce?

[cytat="Blanca"]Ja i mój mąż planujemy wyjazd do Anglii. Zawarliśmy związek małżeński w Hiszpanii. Mój mąż jest obywatelem Nigerii.Jakie warunki musi spełnić by móc starać się o wizę w Ambasadzie WB w Polsce?[/cytat]

Jeżeli Pani mąż przebywał legalnie w Hiszpani (posiadał stały meldunek), posiada wize z Schenegen, uprawniającą również do wjazdu na terytorium GB.

Jeżeli planują Państwo pobyt dłuższy niż 6 miesięcy w GB, Pani mąż musi starać się o wizę do GB , z tym że warunkiem sine qua non jest stały medunek Pani meża na terytorium RP (zakładając, że zamierza ubiegać się o wizę do GB, na terytorium RP)

http://forumprawne.org/viewtopic.php?p=211132#o211132

witam cie przeczytalam wlasnie twoja wiadomosc i mam do ciebie taka prosbe wydaje mi sie ze mozesz mi odp na moj problem szukam juz od dawna takiej osoby i bede wdzieczna jezeli mi odp chodzi o to ze wkrotce zamierzam wyjsc za maz za osobe pochodzaca z ivory coast poznalismy sie w hiszpani ale od niedawna zamieszkujemy bruxele i w zwiazku z tym mam pytanie jakie sa potrzebne do tego dokumenty i czy wogole to jest mozliwe zawarcie tego w ambasadzie polskiej bede ci naprawde wdzieczna i pozdrawiam

Powrót