Wiza dla meza

• Autor wątku Autor wątku natalie 1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

natalie 1991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam pytanko. Dostalismy z narzeczonym od adwokata liste jakie dokumenty potrzebyjemy zeby wziasc slub w uk (moj narzeczony jest nielegalnie) Jednym z punktow jest to ze mam okazac payslips ale ja nie pracuje. Czy moze mi ktos powiedziec jak z tego wybrnac? Czy jest sposob zeby dostac wize jak najszybciej po slubie? Placac wiecej adwokatowi lub cos takiego?

To nie adwokat wydaje wizę, więc "płacenie więcej adwokatowi" podchodzi pod łapówkę.
Możesz dokładniej nakreślić problem, gdyż wypowiedź jest dość chaotyczna. Co to jest "payslips"? Weź pod uwagę, że ten dział forum dotyczy prawa polskiego, nie brytyjskiego.

zeby moc sie pobrac w uk potrzebujemy adwokata ale naprawde nie mam pojecia czemu jest on niezbedny. payslips to sa takie kartki od pracodawcy co miesiac ile sie zarobilo i ile godzin przepracowalo. Niestety nie wiem jak nazywa sie to po polsku. Przepraszam nie wiedzialam ze to forum prawa polskiego

natalie 1991 napisał:
zeby moc sie pobrac w uk potrzebujemy adwokata ale naprawde nie mam pojecia czemu jest on niezbedny.
To może być jakiś znak, by się jeszcze zastanowić nad tą decyzją.
natalie 1991 napisał:
payslips to sa takie kartki od pracodawcy co miesiac ile sie zarobilo i ile godzin przepracowalo.
Rozpocznij pracę, to się dowiesz że w 99% firm takie kartki dostaje się w UK co tydzień. Nie będzie też problemów ze spełnieniem warunków. Jeśli nie pracujesz, to jesteś jakby turystycznie. Pytaj zresztą o wszystko na forach polskich w UK.

Przeniosłam do części zajmującej się prawami innych państw. Może tutaj ktoś będzie zorientowany w temacie.

Twoj maz jest nielegalnie a Ty nie pracujesz... Znajdz naprawde dobrego adwokata... Sam slub nie bedzie oznaczal, ze dostanie on wszelkie prawa jakie nam (mam na mysli obuwateli EU) przysluguja. Jest duze prawdopodobienstwo, ze zotanie deportowany i bedziecie musieli wystapic o EEA Family Permit. Nadmienie, ze Home Office moze tez sprawdzic jak dlugo sie znacie, czy mieszkacie razem, zazadac na to dowodow (zdjec, zeznan swiadkow itp. itd.). Sam slub nie oznacza, ze bedzie mogl zostac w UK (tym bardziej, ze przebywa tu teraz nielegalnie).

Powrót