Wiza, Dziewczyna w ciąży, Kazachstan

• Autor wątku Autor wątku Kuoswieceniu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kuoswieceniu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich.
Chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakaś możliwość uzyskania wizy aby moja narzeczona mogła spokojnie do mnie przyjechać.
Może nie tak możliwość jak opcje możliwości.

Aktualnie plan mamy taki aby dostać zgodę na ślub tutaj w urzędzie w Niemczech i z tym dokumentem oraz ukończonym a1 moja narzeczona by starała się o narodową wizę do Niemiec, Oraz z papierem mojego zameldowania tutaj a już mieszkam tutaj pięć lat. Wtedy wzielibyśmy ślub tutaj i starali się o pobyt legalny

Niestety jest problem bo potrzebuje zgody na zawarcie małżeństwa za granicą z Polskiego usc, Miałem wszystkie dokumenty czyli mój dowód osobisty, Wniosek oraz status związku mojej narzeczonej przetłumaczony na język Polski. Niestety nie wydali mi zgody bo stwierdzili że dokument jest zły bo jest on przetłumaczony w taki sposób że "w tym mieście nie działa się żadna sytuacja dotycząca ślubu czy czegokolwiek" i skąd oni mogą wiedzieć jak w innym mieście jest sytuacja.
Mogę ten dokument załączyć tutaj abyście widzieli jak on wygląda. Niestety sądzę że nie wydali mi dokumentu tego ze zwykłej niewiedzy i braku kompetencji. Bo pytali o jej akt urodzenia którego niestety nie miałem przy sobie bo na stronie jest jak byk jakich dokumentów wymagają.
Teraz chce to jeszcze raz załatwić ale poprzez ambasadę i niech wyślą to do mojego rodzinnego miasta, Bo pani z tego miasta miała już podobną sytuację że odmówili chłopakowi gdzieś w związku z partnerką z Kazachstanu.
A niestety oni tylko takie dokumenty tam wydają i żadnych innych na temat stanu cywilnego.

tutaj strona dokumentu.
https://zapodaj.net/2e3a6ead7f2dd.jpg.html

Mam nową pracę i ciężko ruszyć mi się z miejsca aby to załatwić.

Mam nadzieje że macie jakieś pomysły, Czy może jakieś zaproszenie ? Może ciąża ma jednak jakieś znaczenie aby pomóc mi ją ściągnąć tutaj.
Goni nas czas bo jest w trzecim miesiącu ciąży i wolałbym aby tutaj urodziła.
Mam nadzieje że wspólnie znajdziemy jakiś sposób.

Ostatnia edycja:
Kurcze nikt nic nie poradzi? Jest jakaś wiza narzeczenska?

Moja propozycja jest taka: Ty jedziesz do Kazachstanu i tam bierzecie slub. Wtedy ona dostaje jako Twoja zona wize do Polski i stamtad do De. Inaczej tego nie przeskoczycie.

Z tego co wiem już jak tylko uzyskam pozwolenie na małżeństwo z tutejszego USC to może się ona starać o Heiratsvisum. No ale zobaczymy.

Powrót