Wiza turystyczna do USA - karalnosc - POMOCY!

• Autor wątku Autor wątku bolojang87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bolojang87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich, do 22 maja 2013r. jestem uważany za osobę karana z powodu tzw.paserki, a dokładnie kopiłem telefon na bazarze i sprzedałem go koledze i okazał się kradziony i stad miałem zawiasy na 2 lata ;/, 2,5 letni okres zatarcia mija właśnie 22 maja. Chciałbym na początku kwietnia wyjechać do USA i zastanawiam się czy składać teraz wniosek o wizę czy poczekać z tym do tego aż nie będę karany(22maja) i we wniosku DS-160 zaznaczy ze nie bylem karany. Jetem osoba po studiach, pracująca i zależy mi na szybkim wyjeździe do usa. Moj dylemat polega na tym co mam zrobić?? Czy liczyć ze w ambasadzie konsul zrozumie, ze to był pech, ze tak sie stalo z tym telefonem i dostane wize gdyz pomimo tego zdarzenia jestem osoba o nieposzlakowanej opinii. Czy lepiej czekać do maja? Proszę o szczere odpowiedzi osób, które znają się na temacie.

Według mnie trzeba we wniosku napisac prawde,całą prawde bo i tak to wszystko wyjdzie na jaw!!! Załóżmy ,że tu w Polsce dostaniesz wizę to będąc już w stanach mogą cie nie wpuścic na teren Ameryki! Teraz to jest mały pikuś w sprawdzeniu każdego obywatela.Zycze powodzenia!

Powrót