Wizyta u prostytutki

• Autor wątku Autor wątku Kordi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kordi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Chciałbym zapytać czy z wizytą u prostytutki mogą wiązać się jakieś nieprzyjemności jeżeli chodzi o prawo. Chodzi mi oto czy umawiając się, następnie idąc do prostytutki, płacąc jej gotówką w zamian za seks nie popełniam żadnego wykroczenia?

Czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia lub słyszał na co trzeba uważać podczas wizyty u w/w Pań. Czy taka prostytutka może mnie wciągnąć w nieprzyjemności typu szantaż, zajście w ciąże, oskarżenie o gwałt, o zarażenie lub na przykład zamiast dziewczyny spotkam się z typami spod ciemnej gwiazdy? Jeżeli tak to jak się przed tym ustrzec?

Głównie zależy mi na odpowiedzi na pierwszy akapit, a jeżeli nie ma żadnego wykroczenia z tym związanego - to kto miałby jakąś poradę dla mnie to może odnieść się do drugiego akapitu.

Jak zajdzie w ciąże, to możesz płacić alimenty. Możesz też się zarazić różnymi chorobami.

Kordi napisał:
Chciałbym zapytać czy z wizytą u prostytutki mogą wiązać się jakieś nieprzyjemności jeżeli chodzi o prawo.
Mogą. Np. art. 161 kodeksu karnego. Poza tym, jeśli osoba ta będzie osobą poniżej 15 roku życia to art. 200 kk, w przypadku takich "usług" będzie też karany seks z np. 17 latką/kiem
Przepis prawny:
Art. 199. § 1. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie
krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do
poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 został popełniony na szkodę małoletniego,
sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. Karze określonej w § 2 podlega, kto obcuje płciowo z małoletnim lub
dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej albo doprowadza ją do
poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, nadużywając zaufania lub
udzielając w zamian korzyści majątkowej lub osobistej albo jej obietnicy.

Żadne problemy karne z samego faktu korzystania z usług prostytutki nie wynikną (pod warunkiem, że prostytutka ma skończone 15 lat). Karane jest czerpanie zysku z prostutucji zmuszanie do niej.

Może. Zdarzają się sprawy, najczęściej szantaż, czasem też oskarżenia o gwałt. Jednak jak uniknąć Ci nie powiem, nie korzystam z tego typu usług :D

walkerTD napisał:
Żadne problemy karne z samego faktu korzystania z usług prostytutki nie wynikną (pod warunkiem, że prostytutka ma skończone 15 lat). Karane jest czerpanie zysku z prostutucji lub zmuszanie do niej.
Seks z np. 17 latką/kiem w tym wypadku też będzie przestępstwem...

Marcin_Rejonowy napisał:
Seks z np. 17 latką/kiem w tym wypadku też będzie przestępstwem...
Jak już tak wchodzimy w szczegół... to niekoniecznie.

Ripper napisał:
Jak już tak wchodzimy w szczegół... to niekoniecznie.

Seks za pieniądze albo ubrania lub inne "gadżety" z 17 latką nie będzie przestępstwem ? W jakim przypadku ? Rozumiem, że chodzi ci o stytuację w której ów małoletnia jest zamężna, ale wtedy raczej by się nie prostytuowała, chociaż w dzisiejszych czasach nic mnie nie zdziwi.

Ostatnia edycja:
Jest lub była :)
I nie małoletnia, bo w takim przypadku nie będzie małoletnia.

A art. 199 par. 1 nie występuje zawsze? Wydaje się, że często to może być przymusowe położenie.

Swoją drogą nie zachodzi tutaj też pośrednio podżeganie do czerpania korzyści?

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.. trochę spokojniej będzie można do "tego" podejść. Pozdrawiam!

Powrót