wjazd i zjazd z drogi publicznej, pilne, pomocy!!

• Autor wątku Autor wątku aganie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aganie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Pomózcie. Chodzi o wjazd i zjazd na działke dzierzawioną. Po wydzierzawieniu okazało sie że mimo iz był wjazd i zjazd , nie jest on zalegalizowany. Zarząd Dróg Miejskich(droga powiatowa)działalnosci obiektu, poinformował jak wystąpic o tymczasowe wjazdy i zjazdy. Po czym okazało się iz nie ma zamiaru wydawac zezwolenia na budowę takowych, bo podobno nie musi (na razie w rozmowie telefonicznej. ratujcie, bo jestem na kredytach, nie mam gdzie sie przenieśc a własciciel sie wypina. Przypuszczam że to jakas bliska konkurencja chce mnie załatwic. nadmienię iz dowiedziałam się że inne firmy w tym pasie terenu tez takiej zgody nie maja ale "starzy" maja podobno inne prawa... Poza tym widzę że otwiera się niedaleko nowa firma, i zadnych wjazdw tam nie widzę>>>czy ZDM musi wydac zgodę? czy mogę korzystac z innego "starego" , chociazby dalekiego wjazdu? Gdzie szukać przepisów?

Dzięki, czy moze ktoś wie czy do czasu uzyskania takiej zgody moge tam prowadzić działalnośc, czy nie , jeśli nie jakie mogą być kary? w tej ustawie na razie widziałam iż za wybudoe badz przebudowę bez zgody zarzadcy są wymienione kary, jesli jednak korzystałabym z drogi bez wybudowanego wjazdu, tak jak się korzysta z przy zjeździe na i z pobocza? nie ma tam zadnych znaków pionowych i poziomych które tego zabraniają. własciwie Pan z zarządu to stwierdził ze on nie widzi powodów do czepiania się mnie ale ze ktoś z przełozonych się uparł...

Powrót