*** wkręcanie klienta na roczne karnety.

• Autor wątku Autor wątku Pshem-O
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pshem-O

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
***mod*** nie polecam tej siłowni.
Przygotowywałem się do zawodów sportowych w zimę i potrzebowałem kilka razy pobiegać nie na dworze.

Przyszedłem do klubu mówiąc że chce kupić wejście na jeden raz, na co Państwo z obsługi zaczeli mnie namawiać na podpisanie okresu próbnego. Powiedziałem że nie potrzebuje umów, ponieważ przyjdę maks trzy razy, napewno nie będę przedłużał i zapłacę za każde wejście. Przekonali mnie mówiąc że po co będę płacił skoro przyjde pod koniec i zrezygnuje.

Gdy przyszedłem wieczorem ostatniego dnia zrezygnować to na miejscu powiedziano mi że wypowiedzenie jednak tylko pocztą.

Odesłałem na drugi dzień swoją kartę wraz z rezygnacją i napisałem do nich list że nie będę korzystał z jej obiektów - na co opisali mi że niestety ale rezygnacja jest za późno.

Ja rozumiem, podpis podpisem. Regulamin i tzw "drobnym druczkiem". Ale brak możliwości zrezygnowania z umowy w biurze plus przez internet przy jednoczesnym namawianiu przez obsługę że poprostu przyjedzie Pan zrezygnować - to zwykłe oszustwo i naciągactwo.
Kancelarii windykacyjna powiedziała - obsługa mówiła jedno, ale mógł sobie Pan regulamin doczytać.

W kancelarii zapoznałem się z faktem iż podobno mają sądowy nakaz zapłaty który ma podobno rok i się rzekomo nie umocnił, to dziwne. Dodam iż od 2019 nie dostałem żadnego listu w tej sprawie z żadnego sądu i z nikąd. Wg tego pisma dziś domagają się ode mnie dwóch tysięcy za usługi z których nie korzystałem. Dopiero po latach zainteresowałem się tym sam bo nikt się ze mną nie kontaktował i nie mówił nic.

Czy mogę jakoś się odwołać czy apelować od takiego nakazu ? Nie został do mnie doręczony przez sąd.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie jeszcze nie mam :)

Dzwoniłem do sądu i okazało się że jakiś mistrz wysłał nakaz nie pod mój adres. Zamiast Krasickiego 43, to wysłali Krasickiego 33.

Nie wiem kto się pomylił, czy ja wpisałem nieczytelnie na umowie, czy pracownik przekręcił czy kto....

Dziwne bo kilka lat temu z tej całej pseudo kancelarii przyszło kilka listów na mój adres poprawnie, ale z sądu wysłali adres na zły adres.

Dostaniesz pismo z sądu to wtedy możesz się odwoływać. Nie zostałeś poinformowany przez sąd dlatego się nie uprawomocniło.

Czy wygrasz to nie wiem ale daje ci raczej małe szanse. Wszystko zależy od tego co jest w umowie i regulaminie

Dostałem xero tego nakazu, ale dopiero w całej tej kancelarii.

Czy na podstawie nieprawomocnego nakazu można przekazać sprawę do komornika ?

By iść do komornika to nakaz musi być prawomocny oraz opatrzony klauzulą wykonalności (o to kancelaria będzie musiała wystąpić osobno do sądu)

Powrót