Wł.DG 64lata wyskość zasiłku dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku rajmund1950
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rajmund1950

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
W lipcu 2014 skończę DG /z względu na nie opłacalność/ mam 64 lata i przepracowane ok 26 lat Jaka jest wysokość zasiłku dla bezrobotnych w tym układzie i co trzeba udokumentować.DG jest prowadzona ponad rok-i czy ważne są przychody firmy.
Mam umiarkowany stopień niepełnosprawności.Proszę o odp.

A nie przekroczy Pan wieku emerytalnego? Jeśli tak nie będzie mógł być Pan już osobą bezrobotną a tym samym nie będzie Pan mógł pobierać zasiłku.

W PUP będzie potrzebne zaświadczenie o niezaleganiu ze składkami z ZUS.

anka22639 napisał:
W PUP będzie potrzebne zaświadczenie o niezaleganiu ze składkami z ZUS.
Nie zaświadczenie o niezaleganiu, a zaświadczenie o podstawie wymiaru i wysokości składek odprowadzanych do ZUS.
rajmund1950 napisał:
-i czy ważne są przychody firmy.
Nie.
Odprowadzałeś składki preferencyjne?

Witam to nie tak: emerytura należy mi się dopiero od czerwca 2016 roku i dlatego pytam.

Odpowiedz na wszystkie pytania, które Ci zadałyśmy.

Witam
Taka jest sytuacja-64 lata ukończę w lipcu tego roku czyli emerytura ustawowa należy sie wg kalkulatora ZUS w czerwcu 2016/jestem urodzony w lipcu 1950/ mam przepracowane ok 27 lat.Pod koniec lipca chcę wyrejestrować DG jako że minie 17.07 jeden rok prowadzenia DG na zasadach ryczałtu ewidencjonowanego.Posiadam grupę dla niepełnosprawnych w stopniu umiarkowanym.
Pytanie-czy w takim układzie jaki napisałem należy się zasiłek i pytanie w jakiej wysokości słyszałem i też dlatego piszę że mając taki wiek należy mi się wydłużony zasiłek na 1 rok i 6 miesięcy no i do ustawowej emerytury mało by zostało no i w jakiej wysokości -opłacam standartowy pełny ZUS na bieżąco dla PG I czy zasiłek jest zależny od dochodów firmy

Powrót