J
JacobPwn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, wczoraj ktoś włamał mi się na konto Allegro i zrobił zakupy za około 50 tyś zł.(były to konta Rapidshare, Hotfile itp.) Sprawa została wyjaśniona z Allegro, konto odblokowane, prowizje zwrócone do Sprzedających. Mam jeden problem, jeden ze sprzedających straszy mnie sądem. Powiedział, że mam iść z tym na policje i pokazać mu potwierdzenie zgłoszenia przestępstwa, bo inaczej będę musiał zapłacić, tak zrobiłem, na Policji usłyszałem, ze gdyby zajomowali się takimi sprawami to by mieli co robić, ale to bez sensu, bo sprawcy i tak nie ustalą, bo nie mają jak, Policjant powiedział, że mam się tym nie przejmować i jedynie załatwić to z Allegro. Informacje te przekazałem sprzedającemu to mi odpisał
"Więc proszę iść ostatni raz na komisariat i poprosić tą osobę by wystawiła zaświadczenie iż odmawia przyjęcia zawiadomienia o przestępstwie wraz ze swoim imieniem i nazwiskiem."
Jak odpisałem, ze tego nie zrobie to mi odpisał
"Robię problem, bo mam dość polaczków patrzących tylko na swoją osobę. Mam dość procederu kradzieży kont.
Jak pan woli - ja dałem panu wybór. Czekam 14 dni zgodnie z kodeksem cywilnym."
Moje pytanie, czy ten sprzedający jest mi w stanie zaszkodzić ? Czy tylko tak sobie straszy, bo ma taki kaprys ?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
"Więc proszę iść ostatni raz na komisariat i poprosić tą osobę by wystawiła zaświadczenie iż odmawia przyjęcia zawiadomienia o przestępstwie wraz ze swoim imieniem i nazwiskiem."
Jak odpisałem, ze tego nie zrobie to mi odpisał
"Robię problem, bo mam dość polaczków patrzących tylko na swoją osobę. Mam dość procederu kradzieży kont.
Jak pan woli - ja dałem panu wybór. Czekam 14 dni zgodnie z kodeksem cywilnym."
Moje pytanie, czy ten sprzedający jest mi w stanie zaszkodzić ? Czy tylko tak sobie straszy, bo ma taki kaprys ?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam