Włamanie na FB i reklama za którą chcą zaplaty

• Autor wątku Autor wątku daden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daden

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Jakiś czas temu , lipiec 2017 ktoś włamał się na moje konto FB i wysyła do większości znajomych reklamę okularów Ray Ban (czy tak jakos się pisze). Nie wiedziałem o tym póki kilku nie polubiło posta, napisałem na swojej tablicy kto dostał takie coś i dostałem odpowiedź że mną to rzekomo wysłane z mojego konta na ich tablicę. Zmieniłem hasło po tym wszystkim. Włamywacz utworzył konto "Travel" pod moich prywatny kontem i zrobił reklamę, usunąłem to konto ale FB żąda odemnke 918 zł za ta usługę. Zgłaszalem to do nich ale nie mam odpowiedzi. Gdzie mogę się z tym udać, bo żadnej reklamy nie robiłem a padłem ofiarą włamania...
Dziękuję za pomoc

Jestem w podobnej sytuacji dodatkowo ktoś w między czasie próbował się włamać na konto paypal z tego co wiem to nawet go nie aktywowałem bo wymagali skanów dowodu osobistego.
Na facebook utworzono reklamę też okularów rayban, zorientowałem się dopiero następnego dnia kiedy facebook zablokował mój fanpage.
Zgłosiłem sprawę na policję lecz mija 8 dzień i nic nie wiadomo czy podjęto jakieś czynności.Także miałem utworzone dodatkowe konto reklamowe dlatego nie zorientowałem się że do tego doszło.
Facebook zablokował stronę w jeden dzień natomiast konto utworzono kiedy nawet nie byłem w domu.
Dołączam się do pytania kolegi co robić dalej ???
Dziękuję również za jakąkolwiek pomoc.

Powrót