A
Animus
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 47
Witam. Około dwóch miesięcy temu pewien osobnik (na 90% wiem kto) włamał mi się na komputer. Co niestety wykryłem dopiero dziś. Inwigilował całą moją prace na komputerze, sprawdzał z kim piszę co piszę, co robię (przeglądanie stron, gry, filmy, muzyka). Po prostu miał pewien dostęp do moich danych i plików. Wykradł także moje loadingi, hasła (które niestety były zapamiętane na dysku) wykorzystywał je logując się do danych serwisów, komunikatorów itp. Ale co najbardziej mnie rozzłościło. Skomplikował moje życie prywatne. To znaczy: pisał do mojej dziewczyny że ją zdradzam, ze nie kocham, z moich kont pisał do innych osób. Szpiegował wiadomości, groził mi utratą zdrowia. Bardzo skomplikował mi życie przez to i prawie dziewczyna zerwała ze mną właśnie przez niego. I teraz moje pytanie. Idę zgłosić to na policję, więc na jakie artykułu mogę się powołać i jakie sankcje mogą spotkać tego osobnika ? Oraz także czy mogę żądać zadość uczynienia od niego za straty moralne, zniszczoną psychikę. Pozdrawiam Janusz
Ps: hasła pozmieniałem od razu gdy się zorientowałem, że są wykorzystywane w niecnym celu
Ps: hasła pozmieniałem od razu gdy się zorientowałem, że są wykorzystywane w niecnym celu