wliczony council tax do umowy problem

• Autor wątku Autor wątku spiniaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spiniaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Mam ogromny problem z wliczonym councilem na umowie do ktorego zobowiazal sie landlord wyslal mi nawet na ten temat list, po klopotach z landlordem(nie placil zadnych rachunkow przez co nie moglam miec nawet internetu bo mieszkanie bylo obciazone dlugami, nachodzeniem nie naprawianiu niczego w mieszkaniu) wyprowadzilismy sie jakis czas pozniej po okolo pol roku dostalismy pismo z councilu ze to my jestesmy odpowiedzialni za council tax ktory nie zostal zaplacony. po kazdym takim liscie bylam w councilu pokazywalam umowe i ten list i kazdy mowil mi cos innego w recepcji przewaznie ze dobrze ze przynioslam i oni to rozpatrza i na pewno nie bede juz odpowiedzialna i za kazdym razem po 3 tygodniach pismo z decyzja ze jednak jestem odpowiedzialna. Bylam tez w CAB oni powiedzieli ze to bardzo trudna sprawa ze wedlug prawa nie jestem odpowiedzialna ale council ma swoje wlasne zasady i bede musiala. Dali mi forme ktora mialam wypelnic ze nie mam z czego tego zaplacic i mialam ja im przyniesc,ale pokazalam to koledze i on zadzwonil do swojego prawnika i ten powiedzial zebym tego nie wypelniala bo w ten sposob przyznam sie ze to moj rachunek a oni moga mi tego w ogole nie umorzyc i powiedzial ze moge zalozyc sprawe w sadzie dla tego landlorda tylko ze chyba bede musiala za ta sprawe zaplacic. poradzcie mi co mam robic bo juz sama nie wiem i jeszcze przed sprawa zanim zaloze to musze mu wyslac list(czy moge go sama napisac czy musi prawnik?) z tym listem tez bedzie nie ciekawie bo wiem ze moj byly landlord nie odbiera niczego co trzeba podpisac bo scigaja go wszedzie o kase.
co mam robic???:-(

Powrót