Wniesienie nowych dowodów w trakcie oczekiwania na termin sprawy

• Autor wątku Autor wątku EmSayXYZ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
EmSayXYZ

EmSayXYZ

Użytkownik
Odpowiedzi
397
Dzień Dobry,
Sprawa wygląda następująco. Pobierałem zasiłek choroby z powodu moich dolegliwości psychicznych, w międzyczasie moja umowa z pracodawcą wygasła, termin mozliwosci pobierania zasilku sie skonczyl, mi sie nie polepszylo, wrecz przeciwnie tak wiec zlozylem wniosek o zasilek rehab.

Wniosek zostal odrzucony przez orzecznika oraz przez komisję, tak więc zlozylem wniosek do sądu. To byl grudzień.

W styczniu dostałem pismo pouczające z sądu. Od tej pory się nic nie dzieje w sprawie, lecz moja dokumentacja medyczna się powiększyła od tego czasu. Chciałbym ją dołączyć do sprawy. W jaki sposób i kiedy mogę lub powinienem to zrobić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

jeżeli dokumentacja medyczna została powiększona o istotne informacje w sprawie a przede wszystkim została stronie doręczona po terminie wskazanym w pouczeniu w piśmie z Sądu, można napisać wniosek dowodowy do Sądu i wskazać, że w terminie zakreslonym przez Sąd w piśmie stronia nie była w posiadaniu w/w dokumentacji i otrzymała ją w póxniejszym terminie a informacje są bardzo istotne w przedmiotowej sprawie. Naley również wskazać, że strona nie była w możności we wczesniejszym terminie złożyć wniosku dowodowego bo nie była w posiadaniu dokumentacji. we wniosku należy również wskazać fakty, które mają być wykazane w związku ze złożeniem ww wniosku dowodowego i jego załączników.
pozdrawiam

otrzymałem postanowienie z sądu, jak się okazało rozpoznanie nastąpiło na posiedzeniu niejawnym.

sąd postanowił dopuścić dowód z opinii biegłego na okoliczności ustalenia, czy odwołujący od dnia x był nadal niezdolny do pracy, czy ewentualne dalsze leczenie lub rehabilitacja lecznicza rokowały przez niego zdolności do pracy, oraz ustalenie czy zachodziła podstawa do przyznania świadcz. rehabilitacyjnego, a jeśli tak, to na jaki okres (opinie należy sporządzić w terminie 60 dni na podstawie akt sprawy, dokumentacji lekarskiej i badania).

Na co uważać w takim przypadku? Czy powinienem muszę teraz podjąć jakieś kroki? Jak będzie wyglądała procedura po przeprowadzeniu badania? Też będzie posiedzenie niejawne? Czy mogę mieć teraz wgląd w jakieś szersze ustalenia na odbytym posiedzeniu?

EmSayXYZ napisał:
(opinie należy sporządzić w terminie 60 dni na podstawie akt sprawy, dokumentacji lekarskiej i badania).

no i minęło ponad 60 dni i nic się nie dzieje, już zdążyłem wyzdrowieć i podjąć nową pracę a badania jak nie było tak nie ma. I co teraz?

Powrót