Wniosek do Komornika Sądowego wg.zamieszkania wierzciela, dłużnika?

• Autor wątku Autor wątku Rafal04
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafal04

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.
Będę po raz pierwszy w życiu składał wniosek do Komornika Sądowego o wszczęcie egzekucji z dłużnika ale nikt nie umie mi odpowiedzieć na być może proste pytanie.
Wniosek ten należy złożyć u Komornika właściwego dla mnie jako wierzyciela (w moim przypadku Warszawa) czy u właściwego dla adresu zameldowania dłużnika (w tym przypadku miejscowość Pionki woj.mazowieckie w powiecie radomskim).

Próbowałem się dowiedzieć tego w Sądzie, lecz nikt tego nie wie dokładnie

najlepiej złożyć wniosek do komornika w mieście dłużnika,

a jeszcze gdyby się ktoś wypowiedział kto jest z woj.mazowieckiego...
Miejscowość Pionki woj.mazowieckie pod którego Komornika podlega? Zwoleń czy Radom?

Jeżeli w Radomiu to czy ma znaczenie do której Kancelarii czy to już najmniejsze znaczenie?

Wejdź sobie na stronę sr i wybranego komornika, tam jest napisane wszystko.

Problem w tym,że nie wiem pod który Sąd podlega miejscowość zameldowania dłużnika. Sprawa sądowa odbywała się w Warszawie gdyż dłużnik czasowo mieszkał w Warszawie więc była wg.czasowego miejsca zamieszkania dłużnika. Teraz jednak dłużnik wrócił do miejscowości rodzinnej a ja nie wiem pod, który Sąd podlega miejscowość Pionki. W samej tej miejscowości nie ma Sądu ani tym bardziej Kancelarii Komorniczej.
Nie wiem czy podlega pod Zwoleń czy pod Radom, duża zagadka

3 sek i jest odpowiedź bezproblemowo i bezsprzecznie

Łatwo łatwo - sr Zwoleń so Radom sa Lublin
Pewnie już znalazł

Rafal04 napisał:
Problem w tym,że nie wiem pod który Sąd podlega miejscowość zameldowania dłużnika. Sprawa sądowa odbywała się w Warszawie gdyż dłużnik czasowo mieszkał w Warszawie więc była wg.czasowego miejsca zamieszkania dłużnika. Teraz jednak dłużnik wrócił do miejscowości rodzinnej a ja nie wiem pod, który Sąd podlega miejscowość Pionki. W samej tej miejscowości nie ma Sądu ani tym bardziej Kancelarii Komorniczej.
Nie wiem czy podlega pod Zwoleń czy pod Radom, duża zagadka

Na stronie internetowej samorządu komorniczego masz bardzo intuicyjną wyszukiwarkę właściwości miejscowej komorników.

Powrót