F
fel=x
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 261
Moja sprawa ("Po modernizacji wsi") po korzystnym dla mnie wyroku NSA, Starostwo i Woj.Insp.Nadz. Geodezyjnego nie chcą przyznać się do błędu, i wypełnić zalecenia wyroku NSA. wobec tego po raz kolejny odwołałem się do WSA. Nauczony przykrym doświadczeniem z wcześniejszych spraw chcę zapytać? Składając wniosek o przydzielenie pomocy prawnej z urzędu, jaka jest różnica przydzielenie adwokata czy radcy prawnego o kogo lepiej wnioskować?. Jak należy uzasadnić wniosek aby adwokat czy radca musiał mnie powiadomić o rozprawie, i żebym miał coś do powiedzenia, w swojej sprawie. Wcześniej miałem adwokata i w ogóle o sprawie w WSA nie byłem powiadomiony, i przegrałem. Po rozprawie adwokat odradzał mi odwoływanie się do NSA.ja się uparłem i napisał odwołanie. O rozprawie przed NSA powiadomił mnie Sąd, broniłem się sam (p. mecenas w czasie rozprawy zrezygnował) i wygrałem. Obecnie także występowałbym sam, sprawa jest ewidentna, ale jak to w Sądzie, w razie niekorzystnego orzeczenia nie będzie mnie stać na wynajęcie prawnika, aby napisał odwołanie do NSA.