wniosek dot istotnych spraw dziecka-proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku kk1972
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kk1972

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, piszę wniosek do Sądu dot istotnych spraw dziecka, potrzebuję wsparcia przy "nagłówku", nie umiem ująć prawnie iż "wnoszę o ....?wydanie decyzji w istotnych sprawach dziecka?" nie daję sobie z tym rady, chodzi mi o to by Sąd wydał decyzje w imieniu ojca ( ma prawa pełne ) dotyczące leczenia, ojciec nie zgadza się na hospitalizację dziecka i badania i ewentualne leczenie.
Dziękuję za pilną pomoc..
KK

Na przykład:

"Wnoszę o rozstrzygnięcie istotnej sprawy rodziny polegającej na wyborze miejsca i sposobu leczenia małoletniego syna/małoletniej córki stron Imię Nazwisko, urodzonego/urodzonej xx .xx.xxxx r."

A dalej uzasadnienie, dlaczego leczenie, dlaczego takie a nie inne, dlaczego w tej placówce itd.

Bardzo dziękuję!
...polegającej na wyborze miejsca i sposobu leczenia? czy na zezwoleniu matce wyboru....( ta cholerna gra słów i tu się gubię)...
myślałam że powinnam napisać coś w stylu zeby Sąd podjął decyzję zamiast ojca...jakby w zastępstwie..
dodatkowo znalazłam właśnie coś takiego w necie:
Wnoszę o rozstrzygnięcie o istotnej sprawie małoletniego Macieja Adamczyka, urodzonego 12 maja
2000 r. w Wałbrzychu, syna Marka i Katarzyny Adamczyk, poprzez ustalenie obowiązku poddania dziecka
terapii cukrzycy innowacyjnym preparatem.

Matka ma swoją wizję a ojciec ma swoją.
Jak nie możecie się dogadać, to sąd rozstrzygnie kto ma rację.
Nie ma tak, że matka chce leczyć dziecko w jakiś sposób, ojciec się nie zgadza a sąd bezkrytycznie daje matce prawo wyboru.
Sąd nie podejmie decyzji za ojca (no chyba, że ten sobie odpuści i się na przykład nie stawi).
Sąd podejmie decyzję jak najlepszą dla dobra dziecka.

Powrót