Wniosek kredytowy bez zgody

• Autor wątku Autor wątku Yaco696
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yaco696

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam ,

Mam pytanie, albo szukam prawnika do sprawy vs bank.

Szukałem kredytu, mam słaba punktację w BIK, znalazłem pośrednika. Podpisaliśmy umowę na współprace.

Jednak dziś zrobił coś czego nie powinien, złożył sam wniosek kredytów o pożyczkę dla mnie.
Mało tego zrobiła to jakaś jego zaufana osoba w baku Pekao SA.

Zapytałem go w wiadomości SMS czy coś takiego miało miejsce k dlaczego zrobione zostało za moimi plecami. Zaprzeczył , więc od razu zgłosiłem sprawę do banku pekao.
Tam po weryfikacji okazuje się , że wniosek został złożony w oddziale.Czyli fizycznie musiałem tam być a nie byłem , oraz nie wyrażałem nigdzie zgody na złożenie takiego wniosku.

Teraz pośrednik wysłał mi SMSa , że jednak ktoś od niego ten wniosek złożył oraz żebym zadzwonił na infolinię banku i powiedział , że się pomyliłem.
Następny SMS był abym zadzwonił bo chcą zwolnić ta osobę z banku.

Pytanie od kogo mogę uzyskać pomoc w walce o odszkodowanie?
Bank już namierzył osobę która złożyła ten wniosek co wychodzi że musiała podpisać go moimi danymi.

Co teraz z tym zrobić? Jakas kancelaria adwokacka? Bo nie wspominam już o rodo itd.

Proszę o kontakt pod postem bądź na email jacekh60@gmail.com

Poniosłeś jakieś materialne straty że chcesz walczyć o odszkodowanie? Jeżeli nie to daj sobie spokój. Zerowe szanse.

Pejotwroc napisał:
Poniosłeś jakieś materialne straty że chcesz walczyć o odszkodowanie? Jeżeli nie to daj sobie spokój. Zerowe szanse.

Brak mojej zgody? Pracownik zrobił to bez zgody banku, tylko dlatego że współpracuje z pośrednikiem kredytowym. Chcesz powiedzieć, że można robić co się chce z czyimiś danymi bez żadnej konsekwencji?

A szkoda? Np. Obniżenie punktacji w BIKu

Nie napisałem że można robić takie rzeczy bez konsekwencji. Osoby za to odpowiedzialne mogą być ukarane dyscyplinarnie lub karnie. Natomiast nie licz na jakąś kasę od banku.
Dlaczego na być obniżenie punktacji w BIG?

Pejotwroc napisał:
Nie napisałem że można robić takie rzeczy bez konsekwencji. Osoby za to odpowiedzialne mogą być ukarane dyscyplinarnie lub karnie. Natomiast nie licz na jakąś kasę od banku.
Dlaczego na być obniżenie punktacji w BIG?

Pracownik został już zwolniony dziś dyscyplinarnie. Dlaczego? M aktywny pakiet BIK wraz z alertami, dlatego się dowiedziałem o tym zapytaniu.
Po zapytaniu punktacja od razu spadła -4 pkt. Więc nie jest to z mojej strony dajcie mi kasę za darmo.

Tylko zadam odszkodowania za
1. Wykonanie wniosku kredytowego bez mojej zgody i obecności.
2. Posługiwanie się moimi danymi przez pracownika bez mojej zgody.
3. Wykonanie zapytania kredytowego ( pracownik chciał poprostu wziąć kredyt, nie mając nawet mojego nr konta, czyli śmiało można to podciągnąć pod próbę wyłudzenia.)
4. Został mi obniżony scoring w BIK co wpływa negatywnie na moją możliwość zaciągnięcia kredytu w innym banku/skoku.

Konsekwencje dla tej osoby będą. Sam napisałeś że grozi jej już zwolnienie. Z tym że ty nie pytasz o konsekwencje, tylko o benefity dla ciebie.

Powrót