Wniosek o egzekucje do komornika, nagła spłata zadłużenia

• Autor wątku Autor wątku drewnianytata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drewnianytata

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam.
W grudniu otrzymałem zabezpieczenie w sprawie o alimenty na dwójkę dzieci ( wcześniej matka przez pół roku nie łożyła na dzieci). Od samego początku były problemu w płaceniu alimentów na czas. W tym miesiącu złożyłem wniosek do komornika, ponieważ nie otrzymałem alimentów, a była żona nie odpowiadała na wiadomości, w których pytałem o to kiedy mogę spodziewać się spłaty zadłużenia.
Dziś otrzymałem zaległe alimenty, bezpośrednio od niej chociaż wiedziała, że sprawa jest już u komornika.
Jak teraz będzie wyglądać sprawa? Czy komormik umoży egzekucje i odrzuci mój wniosek?
Chodzi o to, że nie chcę znów powtórki, gdy muszę czekać na alimenty, bo te przychodzą z opóźnieniem. Tak naprawdę nie mogę zaplanować budżetu domowego, gdyż nigdy nie wiem czy alimenty przyjdą, kiedy przyjadą.

nie widzę podstawy do wycofywania wniosku przez Pana.
owszem, zaległości spłacono, ale przecież komornik może ściągać bieżące alimenty.

jeśli matce nie podoba się egzekucja, to niech wpłaci sześciokrotną kwotę do depozytu sądowego (wtedy faktycznie egzekucji komorniczej nie będzie).

Powrót