Wniosek o możliwość wykonania kary ograniczenia wolności w krótszym czasie

• Autor wątku Autor wątku latajacyholender7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

latajacyholender7

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Witam serdecznie,
zwracam się do Państwa o pomoc w celu złożenia wniosku o możliwość wykonania kary ograniczenia wolności w większym wymiarze niż zasądzona.
Powiedzmy że mam 30 godzin miesięcznie a chciałbym wyrobić więcej niż zasądzona kara np. 120 godzin (z tego co się dowiedziałem, maksymalny okres na wyrost to 4 mc). Jest jakiś "gotowiec" wniosku? Czy muszę umotywowywać wniosek? Czy sama chęć odrobku w szybszym tempie wystrarczy??
Bardzo proszę Państwa o pomoc :)

Sama chęć nie wystarczy. Jak sama nazwa mówi, to ma być kara i w jakiś sposób ma być dla ciebie uciążliwa. Gdyby było tak jak chcesz, to wielu skazanych z kary 2 łzy zwalniało by się już po kilku miesiącach, a to nie o to chodzi. Uprzedzę jeszcze jedno pytanie - nie próbuj sama odrabiać więcej, niż masz w wyroku, nawet jeżeli zakład, w którym pracujesz zgadza się na to. Może się wtedy zdarzyć, że kurator nie zaliczy Ci tych godzin.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Co w takim razie twoim zdaniem może się stać? Opieram się o wytyczne jednego z kuratorów okręgowych, który takie postępowanie zalecił kuratorom w rejonie...

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

cameleonix11 napisał:
Co w takim razie twoim zdaniem może się stać?
jesteś kuratorem ? na forum ci nie odpowiem :)
cameleonix11 napisał:
Opieram się o wytyczne jednego z kuratorów okręgowych,
a jakiegoś sędziego wykonawczego pytałeś ? Proponuję zapytaj jeśli jesteś kuratorem i masz taką możliwość.

Powrót