K
kesugan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Cześć, dostałem takie pismo do podpisania. Kadrowa twierdzi, że jak podpisze to dostane wyższą wypłate. Treść brzmi "Składam wniosek o nieprzedłużanie terminów o których mowa w art 42 ust 1 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych w zakresie nadwyżki kwot zaliczek na podatek dochodowy obliczonych przez płatnika zgodnie z przepisami ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych obowiązującymi w 2022 roku a kwotami zaliczek obliczonymi przez płatnika zgodnie z przepisami ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych w brzmieniu obowiązyjącym na dzień 31 grudnia 2021 roku."
Moja historia jest taka: mam umowe zlecenie na kwote brutto (byłem wtedy studentem), jak skończyłem 26 lat to zaczeli mi odliczać od wypłaty kwote na podatek. W styczniu 2022 roku moja wypłata nie zmieniła się w porównaniu z grudniem 2021 roku. Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tej ustawie, o co chodzi w tym druku i jak podpisanie tego wpłynie na moją wypłate w lutym tego roku? Dodam, że umowa jest na minimalną krajową.
Moja historia jest taka: mam umowe zlecenie na kwote brutto (byłem wtedy studentem), jak skończyłem 26 lat to zaczeli mi odliczać od wypłaty kwote na podatek. W styczniu 2022 roku moja wypłata nie zmieniła się w porównaniu z grudniem 2021 roku. Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tej ustawie, o co chodzi w tym druku i jak podpisanie tego wpłynie na moją wypłate w lutym tego roku? Dodam, że umowa jest na minimalną krajową.
Ostatnia edycja: