G
guns
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Zostałem oszukany podczas zakupu samochodu przez internet. Sprawę tą zgłosiłem na Policji i tam złożyłem zeznania. Jak okazało się później nie byłem jedynym ofiąrą tego oszusta. Po 1.5 roku zostałem wezwany na świadka do Sądu oddalonego od miejsca mojego zamieszkania o ok. 300km. Od tamtego czasu nie zaistniały inne okoliczności dot. sprawy.
Chce wystąpić do Sądu z wnioskiem o odczytanie moich zeznań jakie złożyłem na Policji. Od tego czasu nie pamiętam zeznań jakie wtedy składałem (nie pamiętam kiedy doszło do oszustwa, kiedy próbowałem sie kontaktować z sprawcą i czy on się ze mną kontaktował). Ale nadal moje zeznania podtrzymuję.
Jakich argumentów mam użyć, by mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie?
Czy wystarczą te, że nie pamiętam moich wcześniejszych zeznań oraz, że dzieli mnie odległość która zajmnie mi 3 dni podróży. Czy może jeszcze cos dodać - jestem ojcem, muszę zaprowadzić dzieci do szkoły itp.
Czy również poprosić Sąd o nie wzywanie mnie na świadka?
Dziękuję.
Chce wystąpić do Sądu z wnioskiem o odczytanie moich zeznań jakie złożyłem na Policji. Od tego czasu nie pamiętam zeznań jakie wtedy składałem (nie pamiętam kiedy doszło do oszustwa, kiedy próbowałem sie kontaktować z sprawcą i czy on się ze mną kontaktował). Ale nadal moje zeznania podtrzymuję.
Jakich argumentów mam użyć, by mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie?
Czy wystarczą te, że nie pamiętam moich wcześniejszych zeznań oraz, że dzieli mnie odległość która zajmnie mi 3 dni podróży. Czy może jeszcze cos dodać - jestem ojcem, muszę zaprowadzić dzieci do szkoły itp.
Czy również poprosić Sąd o nie wzywanie mnie na świadka?
Dziękuję.