Wniosek o prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku NoPrayer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NoPrayer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam. Jestem w trakcie Abstinent Testu by przystąpić do MPU Test w celu ściągnięcia zakazu jazdy po DE.
W Führerscheinstelle otrzymałem ostatnio taki dokument. Do czego on dokładnie przysługuje ? O czym mówią zaznaczone krzyżykami punkty. Miałem z tym się skierować do ratusza swojej miejscowości oraz do optyka na przebadanie wzroku.

Link do zdjęcia dokumentu : https://naforum.zapodaj.net/ce701ba0dbfa.jpg.html

ce701ba0dbfa.jpg.html

Wniosek o udzielenie pozwolenia do kierowania pojazdami kategorii b.

NoPrayer
Musisz zarejestrować się w ośrodku gdzie prowadzą testy dla kierowców MPU.
Pewnie taki adres otrzymałeś zgłaszasz się tam telefonicznie lub osobiście ustalając termin testu. Jak wiesz testy są ciężkie do zdania za 1 razem.. Pochwal się jak ci poszło.
Powodzenia

Zostały mi jeszcze dwa narkotesty (sikanie do kubeczka). Czyli to jest dokument do TUV SUD który prowadzi mi Abstinent Test oraz następnie MPU Test.

Dlaczego złożenie tego dokumentu też tyle kosztuje ?

Jest ktoś może mi w stanie odpowiedzieć jak długo będę miał kartotekę ??
Ogólnie zakaz dał mi prokurator.

Zakaz jazdy masz dopóki nie przejdziesz pozytywnie testu MPU.
Następnie wydział komunikacji wykreśli cię z systemu komputerowego

Jak wiesz głupota kosztuje.

Tak, głupota kosztuje sporo. Ale bardziej chodziło mi o kartotekę w bazie danych policji.

marian1 napisał:

No wiem. Na komendzie podczas spisywania protokołu policjant powiedział mi, że owa kartoteka nie jest na stałe. Natomiast nie chciał mi powiedzieć na jak długo dokładnie ona będzie widniała. Więc czy wie ktoś po jakim czasie taka kartoteka z akt policji znika ??

Czytałem, że jest coś takiego jak przedawnienie sprawy.

Zdałem MPU Test za pierwszym razem. Pozdrawiam.

Gratulacje! Nie popeln bledu drugi raz.

Powrót