T
teri65
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Jakiś czas temu miałam linię kredytową w pewnym banku tzw rok-linię.Po pewnym czasie miałam kłopoty finansowe,straciłam prace i nie spłacałam tego dlugu.W końcu jak znalazłam pracę,dostałam komornika,który przez ponad rok zajmował mi należność.Na rzecz wspomnianego banku ściągnąl mi ok 4000 zł.Po pewnym czasie okazało się że tę samą nalezność chce ode mnie ściągać pewna firma windykacyjna z Warszawy.Okazało się że bank doszukał się jakiś jeszcze zaległych odsetek,już po ściągnięciu mi nalezności przez komornika,który powiadomił mnie że całość długu została wyegzekwowana,i te zalegle odsetki odsprzedał owej firmie windykacyjnej.Ta firma od prawie 2 lat zadręcza mnie wysyłając mi srednio raz na tydzień pisemko o zwykle podobnej treści,non stop,prawie codziennie wydzwania do mnie(numeru im nie podawałam).Stało się to do tego stopnia uciążliwe że musiałam zmienić nr tel i zrezygnować z niego po 8 latach posiadania tego numeru.Czuję się zaszczuta,sterroryzowana.Ostatnio oddali mnie do Sądu w Lublinie.Postanowiłam przeciw tej firmie złożyć pozew o stalking,dlatego potrzebuję pomocy i informacji jak mam to zrobić,jak napisać.Robię to sama bo nie stać mnie na adwokata,zarabiam ok 1300 zł/m-c i ledwo starcza mi na życie.Firma windykacyjna żąda ode mnie kolejnych prawie 4 tys zł.Ile razy mam spłacać ten sam dług?Podaję mój adres e-mail do kontaktu dla wszystkich którzy mają dla mnie istotne informacje w tej sprawie: teri65@interia.pl