Wniosek o stypendium socjalne dla ucznia -po terminie

• Autor wątku Autor wątku bubb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bubb

Użytkownik
Odpowiedzi
177
Witam,
moje dziecko od tego roku chodzi do szkoły dla dorosłych /liceum/ i nie pracuje . Mamy trudna sytuację materialną, rodzina jest niepełna a ja mam niepełnosprawność ruchową /orzeczenie 5R/ i w tym roku nie zdażyłam w teminie złozyć wniosku...Miałam na 16 września złozyc komplet dokumentów, ale kilka dni przed dopadła mnie rwa kulszowa, kolejny raz /mam przesuniety kręgosłup/..Chcę spróbować złozyć wniosek do wójta gminy o przyznanie z urzędu..Czy uzasadnieniem zwłoki przewidzianym w przepisach może byc ten wypadek losowy zwiazany z chorobą przewlekłą ? Czy oprócz samego wniosku napisać jeszcze prośbę do wójta i wniosek o "przywrócenie terminu" ? nie wiem, jakie są procedury...Może ktoś doradzi ?

ma 18, szukała pracy i była na kilku spotkaniach ale jej nie przyjeli..zresztą powód zmiany szkoły dziennej na zaoczną był prozaiczny..koszt podręczników :(

Ostatnia edycja:
Tak, ja wiem....miałam upowaznienie, bo córka mnie o to prosiła, nie rozeznaje sie jeszcze w tych sprawach

skoro byłaś chora mogła sama udać się do urzędu lub chociażby na pocztę. Tego terminu sie nie przywraca ale w uzasadnionych przypadkach można złożyć wniosek po terminie

Ostatnia edycja:
Wtedy o tym nie pomyślałam...od dawna żyję z bólem, rwa odbiera mozliwosć logicznego myslenia :(...szukam mozliwości naprawy tej sytuacji, a nie "punktowania mnie"

złóż wniosek wskazując ww. powody, jak nie zostaną uwzględnione to się odwołasz.

Powrót