wniosek o uczestnictwo w procesie

• Autor wątku Autor wątku kasia1974
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasia1974

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam Serdecznie .Potrzebuję pomocy jak powinien wyglądać wniosek o uczestnictwo w procesie Apelacyjnym.Nie stać mnie na mecenasa więc wszelkimi sposobami chcę bronić się sama.Dostałam zawiadomienie o terminie Apelacji ale to nie jest to wezwanie .

Nie musisz składać żadnego wniosku. Wystarczy że stawisz się na rozprawie. Po to właśnie dostałaś zawiadomienie aby móc wziąć udział w sprawie. Jest to zawiadomienie a nie wezwanie bo Twoja obecność nie jest obowiązkowa (jak nie chcesz, możesz nie iść).

dziękuje ale jest pewien problem jestem od kilku miesięcy chora 160 dni na zwolnieniu lekarskim i boję się że odbędzie się apelacja bez mojego udziału i nie bede miała możliwości obrony

Jeśli jesteś oskarżona możesz wysłać Sądowi orzeczenie lekarza sądowego, że nie możesz się stawić na rozprawie razem z Twoim oświadczeniem, że chcesz brać udział w rozprawie osobiście i że wnosisz o jej odroczenie.

zwolnienie lekarskie mam podstemplowane przez lekarza sądowego tylko ze względu na to że dostałam zawiadomienie o terminie apelacji boję się że odbędzie się bez mojego udziału.Słyszałam że powinnam złożyć właśnie wniosek o uczestnictwo w procesie bo inaczej odbędzie się bez mojego udziału.Ze względu na moją chorobę nie stać mnie na obrońce a nie mam pojęcia też czy w takim wypadku mogę pisać o obrońcę z urzędu.

Powrót