Wniosek o ugodę pozasądową

• Autor wątku Autor wątku Ola.dobrzyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Ola.dobrzyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witajcie,
Mam problem, potrzebuję wysłać do dłużnika wniosek o polubowne załatwienie sprawy (chcę się z nim dogadać bo sprawa nie jest warta pozwu). Jeśli macie, podrzućcie proszę jakiś wzór, z góry dziękuję, Ola

Może nie zauważyłeś ale nie chodzi mi o wzór ugody ale o wzór wniosku z zapytaniem o chęć jej zawarcia

Ola.dobrzyk napisał:
ale o wzór wniosku z zapytaniem o chęć jej zawarcia
Nie słyszałem o takim wzorze. Nie umiesz sama napisać do dłużnika o co ci chodzi ?

Ola.dobrzyk napisał:
potrzebuję wysłać do dłużnika wniosek o polubowne załatwienie sprawy

Ale że Ty chcesz pisać wniosek do Twojego dłużnika, żeby z Tobą polubownie załatwił sprawę?

Czy Ty jesteś dłużnikiem?

wniosek do Twojego dłużnika, żeby z Tobą polubownie załatwił sprawę?

To jest na pewno lepsze wyjście niż sprawa w sądzie, ponieważ nie ma wtedy żadnych kosztów ze strony wierzyciela.

Wanda67 napisał:
To jest na pewno lepsze wyjście niż sprawa w sądzie, ponieważ nie ma wtedy żadnych kosztów ze strony wierzyciela.

Skoro Ty chcesz zawrzeć ugodę z Twoim dłużnikiem, to raczej wyślij mu propozycję zawarcia ugody z określonymi warunkami. Bo chyba raczej nie wniosek :what:.

Zawsze jest lepiej ugodowo załatwić sprawę niż "włóczyć" się po sądach.

Ola.dobrzyk napisał:
Może nie zauważyłeś ale nie chodzi mi o wzór ugody ale o wzór wniosku z zapytaniem o chęć jej zawarcia
NIe zauważyłem, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem. po prostu proponujesz ugodę, a druga strona ewentualnie negocjuje warunki i albo sie zgadza albo nie.

Powrót