wniosek o zwolnienie zasilku okresowego z mops oraz alimentow z fal z rachunku

• Autor wątku Autor wątku lenka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lenka23

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam ,mam problem z napisaniem wniosku do komornika.
Otrzymuje zasilek okresowy z mops,alimenty na syna z fal,wynagrodzenie za prace uzyteczno-spoleczno z mops oraz zasilek rodzinny na dziecko,500+.

Wszedzie gdzie przegladam wnioski o zwolnienie/ograniczenie rachunku bankowego sa wzory odnosnie zwolnienia z wynagrodzenia.

data

Dane dłuznika .....
...........................

Dane komornika
.......................

WNIOSEK DŁUŻNIKA

Wnoszę o zwolnienie rachunku bankowego prowadzonego w Banku (nazwa banku) o numerze ...........................................................................
w sprawie egzekucyjnej sygn. akt KM....................
o kwotę 1650zl

i tu nie wiem jak nazwaz te swiadcznie co dalej dopisac zeby on wiedzial ze to swiadczenia z zasilku okresowego,z alimentow z fal na syna,z prac uzytecznych,z zasilku rodzinnego.Na jaki paragraf sie powolac ze te swiadczenia sa zwolnione spod egzekucji, Czy pisac jakies uzasadnienie?Co w nim napisac,

Wiem ze w zalaczniku musze dodac wyciag z konta,mam nowe konto wiec dolacze mu za ostatni miesiac,nie moge za 3 bo nie mialam wczesniej tego konta.

Czy ktos moze mi pomoc napisac takie zwolnienie czy ograniczenie ?albo polecic jakas strone z wzorem?
Naprawde szukam wzorow w internecie i nie widzialam odnosnie swiadczen 500plus,alimentow z fal ,prac uzytecznych tylko same odnosnie wynagrodzenia za prace lub umow zlecen :<

I nie znajdziesz wzoru, ponieważ świadczenie z ops nie podlegają zajęciu więc nie ma co zwalniać.
Bank nie ma prawa tych pieniędzy przekazać komornikowi.

Powrót