Wnioski dowodowe/wyjaśnienia--co lepiej?

• Autor wątku Autor wątku serenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

serenka

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Prowadzone jest wobec mnie postępow. dyscyplinarne. Uważam, że zarzut absurdalny, ale..przełożony tak chciał i jest. Mam pytanie, co w świetle obrony jest stosowniejsze: złożenie wyjaśnień czy wniosków dowodowych? I czy jest jakaś kolejność miedzy jednym a drugim? Gdyż złożyłam wniosek o przeprowadzenie kilku czynności dowodowych-został odrzucony(wszystkie czynności) i rzecznik, który prowadzi, powiedział, że "muszę" najpierw złożyć wyjaśńienia. Mam prawo do odmowy, i raz z niego skorzystałam. Jak to dalej wygląda.? Myślałam, że to jego obowiązkiem jest udowodnić mi winę, a nie moim że jej nie ma.... Co, jeśli nie złoże wyjasńień w ogóle, a wniosek jaki złożyłam jest odmowny. A wszystkie czynności, jakie w nim zawarłam, tzn. wyjasńienie ich mogło by dowieść, że sprawa jest kuriozalna, i nie powinna mieć miejsca. Moim zdaniem oczywiście.

a co to ma do prawa karnego?:mad:

hmm, a czy jest jakaś wielka różnica, jełśi chodzi mi tylko o wartość dowodową jednego albo drugiego? Nie znalazłam tematu "prawo dyscyplinarne" o ile takie jest.

Powrót