Wokanda a dodatkowy wyrok

• Autor wątku Autor wątku kichuuu90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kichuuu90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam mam taka sytuacje w czwartek 27.09 staje na przedterminowe zwolnienie z wystąpienia zakładu karnego. Ale w poniedziałek 24.09 otrzymałem nowy wyrok 3 miesiące pozbawienia wolność i moje pytanie jest następujące czy jeżeli ten wyrok się nie uprawomocnił i dostał bym warunkowe zawieszenie kary to mógłbym starać się o dozór elektroniczny na te 3 miesiące i czy kurator nie odwiesi mi wyroku który dostane na przedterminowym zwolnieniu i doda te 3 miesiące. Czy lepiej będzie odroczyć wokandę poczekać aż wyrok się uprawomocni itd i za 3 miesiące stanąć na nową wokandę.

czy jeżeli ten wyrok się nie uprawomocnił i dostał bym warunkowe zawieszenie kary to mógłbym starać się o dozór elektroniczny na te 3 miesiące
To zdanie nie ma sensu. Jakie warunkowe zawieszenie kary? Podobno starasz się o warunkowe zwolnienie?
czy kurator nie odwiesi mi wyroku który dostane na przedterminowym zwolnieniu i doda te 3 miesiące.
To już w ogóle ciężko pojąć... Kurator nic nie odwiesza ani nie dodaje.
Czy lepiej będzie odroczyć wokandę poczekać aż wyrok się uprawomocni itd i za 3 miesiące stanąć na nową wokandę.
Zaraz.. To Ty możesz odraczać "wokandę"?

Ciężko zrozumieć Twój tok rozumowania, mylisz pojęcia. Przestępstwo popełnione przed okresem próby, związanym z warunkowym przedterminowym zwolnieniem, nie może spowodować odwołania tego warunkowego zwolnienia. Będąc na warunkowym możesz nawet ( teoretycznie ) odbyć tę karę 3 mies. w ZK ( lub w sde ).

Tak chodziło mi o to ze staram się o warunkowe zwolnienie, no i oczywiście nie ja mogę odroczyć tylko sad ale jeżeli poinformuje go o tym dodatkowym wyroku bo jest możliwość ze się nie dopatrzą tego nowego wyroku jeszcze. Tak przestępstwo było popełnione w 2016r wiec jeszcze nawet przed moja odsiadką w ZK. Wiec jak uda się na wokandzie do w poniedziałek złoże wniosek do sądu o tzw. SDE.

Dziękuję ze wyjaśnienia

Powrót