wokanda przed uzyskaniem wyroku lacznego

• Autor wątku Autor wątku kkkk25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kkkk25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam pytanie- moj maz odbywa kare pozbawienia wolnosci w wymiarze 2 (dwa) lata i szecsc6 miesiecy-zostal skazany za 3 realnie zbiegajace sie przestepstwa i taki byl wyrok laczny a za 4 w tej samej sprawie zostal uniewinniony.
Po odwolaniu sad podtrzymal ten wyrok 2 lata i 6 miesiecy, natomiast przestepstwo z ktorego byl uniewinniony Sad okregowy skierowal do ponownego rozpatrzenia i Maz dostal za to jeszcze 6 miesiecy kary pozbawienia wolnosci.
W tym momencie maz ma juz odsiedziane 19 miesiecy i ma w przyszlym tygodniu stawac na wokande-14 marca zlozylismy wniosek o zlaczenie kary i stad moje pytanie -co jesli wokanda odbedzie sie przed wydaniem nowego wyroku lacznego? Ja przeliczylam ze nawet gdyby Sad nie zastosowal pelnej absorcji maz ma juz polowe kary i spelnie teoretycznie pozstale warunki , boje sie ze na wokandzie mu powiedza ze poki nie bedzie nowego wyroku nie wyjdzie i zastanawiam sie czy w takiej sytuacji nie odroczyc wokandy do czasu uzyskania nowego wyroku:(
Bardzo prosze o pomoc

moj szwagier byl w as za pomowienie jednoczesnie odbywał kare, miał jeszcze jedną sprawe w toku i tak kare odsiadywał do 2 stycznia, sąd uchylił mu areszt 30 pażdziernika ale z racji odbywania wyroku to siedział dalej a w miedzy czasie napisał jeszcze do sądu o apelacje bo ma jeszcze dodatkowo 1 rok i 4 miechy do odsiadki i wyszedł także wydaje mi sie ze moze go puszczą :)

Sama nie wiem juz jak to bedzie z tego co sie dowiedzial to tak naprawde subiektywna decyzja Sadu penitencjarnego- niestetety bo z tymi sadami roznie bywa-nie tak jak byc powinno!

Powrót