wokanda z wolnosci

• Autor wątku Autor wątku mijashi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mijashi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam potrzebuje pomocy
cztery lata temu siedzialem w areszcie 14 miesiecy dwa razy sad okregowy przekazywal do ponownego rozpatrzenia sprawe za trzecim razem apelacja podtrzymala wyrok dostalem dwa lata mam ponad polowe odsiedziana nie wiem co teraz mam zrobic czy moge starac sie o wokande z wolnosci czy moze jest inny sposob by mi pomoc .
mam legalna prace jestem zarejestrowany na stale od nowego roku ,mam tez kredyt dosc spory ktory regularnie splacam boje sie ze jak pojde siedziec to przelicza ten kredyt na odsiadke .........help

Nie mogą ci przeliczyć kredytu na odsiadkę- skoro zacząłeś go spłacać tzn,że nie popełniłeś oszustwa wyłudzenia kredytu itd, jesli pujdziesz siedzieć to należy poinformować bank o swojej ciężkiej sytuacji i jakoś się z nim dogadać- najczęściej bank nie podejmuje żadnych działań windykacyjnych tylko czeka aż wyjdziesz i zaczniesz go spłacać znowu- oczywiście z odsetkami- ja przynajmniej spotkałam się z taką sytuacją. Nie ma takiej możliwości aby ci kredyt zamienili na odsiadkę- co by bank z tego miał?!

Możesz starać się o wokandę z wolności jak i też o odroczenie wykonania kary.

Powrót