Wpadka z podatkiem od darowizny

• Autor wątku Autor wątku ynmiz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

ynmiz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam problem z podatkiem od darowizny ale moze zaczne od poczatku - 5 lat temu dostalam od babci w formie darowizny mieszkanie. Bylam zwolniona z podatku. Jestem w nim zameldowana i mieszkam tam z babcia, mama i siostra. W styczniu zakladalam swoja dzialalnosc i w rubryce ''miejsce zamieszkania'' mila pani z Urzedu Miasta poradzila mi wpisac miejsce gdzie spedzam duzo czasu, gdzie moge odbierac korespondencje, zreszta powiedziala ze to bez roznicy byleby tylko korespondencja dochodzila, wiec podalam adres siedziby firmy poniewaz tam przechowywane sa wszystkie dokumenty, tam spedzam cale dnie i chcialam zeby tam wlasnie listonosz wreczal mi poczte. Dane te dotarly oczywiscie do Urzedu Skarbowego i teraz obawiam sie ze moga przyczepic sie do mnie ze podalam inne miejsce zamieszkania niz zameldowania (a powinnam chyba mieszkac pod adresem zameldowania zeby miec ulge). Czy probowac to wszysko odkrecac w Urzedzie Miasta czy zostawic sprawe tak jak jest moze sie nie przyczepia? z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz ;)

Powrót