Wpis do ewidencji - dostęp do historii.

• Autor wątku Autor wątku Javal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Javal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam i z góry przepraszam jeśli pisze w złym dziale, niestety nie mam pojęcia gdzie pisać i czy w ogóle na tym forum.

Potrzebuje informacji na temat pewnej firmy. Bez problemu znalazłem ją na stronie internetowej CEIDG. Jest tam również odnośnik "Historia wpisu" tam też znajduje się ważna dla mnie informacja, kiedy i gdzie wpis był zmieniony. Poza tym niestety nie ma nic a interesuje mnie właśnie sama zmiana, jak wyglądał wpis przed nią.

Czy jest w ogóle możliwe uzyskanie takiej informacji? Jeżeli tak, da się ją uzyskać drogą elektroniczną ? Czy jedynym rozwiązaniem jest pofatygowanie się go urzędu miasta?

Z góry dziękuję za pomoc.

CEIDG istnieje od niedawna tak też zasięg historii może być za mały. Wizyta w UM może być niezbędna.

Chodzi mi głównie o to czy mam w ogóle prawo prosić o ten wpis z przed zmiany, czy mam do niego wgląd jako osoba nijak nie związana z tą firmą.

Jak już napisałem w pierwszym poście nie miałem problemu ze znalezieniem danej firmy na stronie CEIDG właśnie pod podanym powyżej linkiem. Problem polega na tym że nie ma tam wglądu do zmiany we wpisie.

Ponawiam więc pytanie, czy mam prawo do takiego wglądu(nie ważne czy na internecie czy w urzędzie miasta).

Dawno bym się już tego dowiedział w urzędzie ale jak zapewne wszyscy zauważyli są święta ;) zresztą stanie w kolejce po to by usłyszeć nie też nie jest moim marzeniem. Jeżeli zna ktoś odpowiedź na moje pytanie będę wdzięczny za pomoc.

Jak to nie możesz podejrzeć co zostało zmienione? Można to zrobić bez problemu na stronie CEiDG.
Znajdujesz firmę klikasz Historia wpisu i po prawej stronie zmian masz dwa kwadraty i jakby taki zegar. Klikasz na te dwa kwadraty i pojawia się Tobie informacja jakie zmiany zaszły we wpisie.

Patrze i nadal nie widzę :). Najwidoczniej do wpisu, który mnie interesuje nie ma wglądu/wersji poprzedniej zamieszczonej na internecie lub z jakiegoś powodu przeglądarka mi nie wyświetla guzika. Jeździłem po całym wpisie szukałem i klikałem więc albo w/w powód albo jestem ślepy. Jest tylko i wyłącznie "zegar", który odsyła do wersji po zmianie.

Niemniej jednak wasze wypowiedzi jasno odpowiadają na moje pytanie, dziękuje za pomoc.

Powrót