R
raf08ca
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Otrzymałem od sądu postanowienie o odziedziczeniu spadku w skład którego wchodzi gospodarstwo rolne w udziale 5467/10000, natomiast spadek po rodzicach nabyłem w udziale 5675/10000. Resztę dostały 3 inne osoby (kuzynka i jej syn). Nieruchomość to budynek mieszkalny grunty orne, rzeka, łąki, budynek gospodarczy.
Chciałem wpisać mnie jako współwłaścieciela otrzymanego gospodarstwa rolnego do Ksiąg Wieczystych.
Po złożeniu wniosku o wpis, wniosek został oddalony z powodu ,, wątpliwości co do charakteru nieruchomości" W rozpoznawanej sprawie nie wykazano żadnym dokumentem iż w chwili nabycia spadku przez wnioskodawcę nieruchomość objęta księgą wieczystą stanowiła gospodarstwo rolne.
do wniosku został dołączony wypis z rejestru gruntów.
Jak dalej mogę podejść do tej sprawy.
Proszę o podpowiedzi.
Chciałem wpisać mnie jako współwłaścieciela otrzymanego gospodarstwa rolnego do Ksiąg Wieczystych.
Po złożeniu wniosku o wpis, wniosek został oddalony z powodu ,, wątpliwości co do charakteru nieruchomości" W rozpoznawanej sprawie nie wykazano żadnym dokumentem iż w chwili nabycia spadku przez wnioskodawcę nieruchomość objęta księgą wieczystą stanowiła gospodarstwo rolne.
do wniosku został dołączony wypis z rejestru gruntów.
Jak dalej mogę podejść do tej sprawy.
Proszę o podpowiedzi.