E
epdi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. W imieniu mieszkańców ilość 33 złożyłam skargę do WSA na decyzję Wojewody Mazowieckiego pozwalającą na budowę bloku między stojącymi już blokami w odległości 13 metrów od naszych okien. W dniu wczorajszym otrzymałam z sądu wezwanie do uiszczenia opłaty wpisowej w wysokości 500 złotych od każdej osoby czy 33x500 zł. Małżeństwo które mieszka wspólnie w jednym gospodarstwie domowym ma do zapłacenia 1000 zł i tu moje pytanie czy musimy płacić tak wysokie koszty czy można je jakoś ominąć? W sumie w całej sprawie mamy może 30% szansę na wygranie sprawy więc pewnie ludzie nie dadzą tych pieniędzy a tu jeszcze święta się zbliżają.
chciałabym sie również dowiedzieć czy istnieje możliwość wstrzymania budowy bowiem nasza skarga złożona we wrześniu i przesłany wniosek o zabezpieczenie nieruchomości do czasu zakończenia postępowania przed sądem nie został jeszcze uwzględniony a spółdzielnia zaczyna działania zmierzające do rozpoczęcia budowy proszę o pilna odpowiedź z uwagi na 7 dniowy termin.
chciałabym sie również dowiedzieć czy istnieje możliwość wstrzymania budowy bowiem nasza skarga złożona we wrześniu i przesłany wniosek o zabezpieczenie nieruchomości do czasu zakończenia postępowania przed sądem nie został jeszcze uwzględniony a spółdzielnia zaczyna działania zmierzające do rozpoczęcia budowy proszę o pilna odpowiedź z uwagi na 7 dniowy termin.