Wprowadzenie w błąd przez bank - co mogę zrobić?

• Autor wątku Autor wątku evanovsky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

evanovsky

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Dzień dobry,

Jako świeży przedsiębiorca, szukałem odpowiedniego banku do założenia konta firmowego. Chodziłem po różnych bankach w celu przeanalizowania oferty.

W pewnym banku - została mi przedstawiona oferta, w której za założenie konta miałem otrzymać dodatkowe środki w postaci 2200 zł premii za spełnienie wszystkich warunków. Pan konsultant który mnie obsługiwał w banku krok po kroku wyjaśnił mi co muszę zrobić ,aby otrzymać premię:

Warunki były przejrzyste :
Nie posiadać w przeszłości konta w tym banku
Zamówić kartę płatniczą oraz zrobić nią 5 transakcji
Zamówić terminal płatniczy do firmy

Po analizie tych wytycznych - stwierdziłem że jestem jak najbardziej zainteresowany tą promocją i że wszystkie warunki śmiało mogę spełnić.

Po tych słowach Pan z banku przystąpił do czynności która polegała na finalnym założeniu konta firmowego, zamówienie karty oraz terminala.
Jednakże jak się okazało -( dowiedziałem się tego dopiero po miesiącu gdy zadzwoniłem do banku z zapytaniem kiedy będą pieniądze - z racji tego że wszystkie warunki spełniłem) w centrali dowiedziałem się że ta promocja dotyczy osób które samodzielnie założą konto przez internet a nie tych które zrobią to w centrali banku. Taki mały szczegół który został zatajony przez konsultanta. Przedstawił mi całą ofertę i wszystkie wytyczne ale jakimś cudem zapomniał dodać faktu że muszę zrobić to sam przez internet. Więc zakładając konto w banku automatycznie wyłączył mnie z udziału w promocji.

Zachęcił mnie do założenia konta promocją - po czym sam mnie z niej wyłączył - szczyt chamstwa naprawdę, jak ludzie potrafią mydlić oczy i jawnie wprowadzać w błąd.

Jestem tak zniesmaczony do tego banku że chętnie zmieniłbym bank na inny jednakże wiąże się to z masą papierologii i załatwień w urzędach skarbowych i tak dalej.

Poszedłem do tego pana żeby mu powiedzieć że wprowadził mnie w błąd przy zakładaniu konta - zamydlił oczy promocja po czym ja zgadzając się na tą promocję zostałem automatycznie z niej usunięty w momencie założenia konta. Pan tylko drwiąc powiedział że nie był na tamten moment doinformowany że muszę to zrobić sam przez internet i że nie jest w stanie nic z tym faktem zrobić. Zaśmiał się tylko że mogę skargę na niego napisać ale znając życie „zostanie oddalona”.

Reklamację zrobiłem już w centrali banku ale powiedzcie mi czy mogę coś więcej ugrać z tej sprawy?

Powrót