Wpuszczenie windykatora do domu? Firma KRUK

• Autor wątku Autor wątku anulka banulka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anulka banulka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie!

Mam problem z firmą windykacyją KRUK.Otóz zaplaciłam 680zł bo tyle byłam rzekomo winna.Mam dowody wpłaty.I co się okazuje.Od dwóch tygodni dzwonią do mnie do domu,że dług nie został spłacony,i on rządają natychmiastowej spłaty.Powiedziałam że absolutnie nic nie płacę ponieważ ja mam zapłacone i mam na to pokwitowanie.Pani bardzo nieuprzejma poinformowała mnie że pewnie mam sfałszowane dowody wpłaty bo oni nic nie mają.Poprosiłam o przysłanie mi pismem poleconym faktycznego stanu zadłużenia jezeli takie wogóle jeszcze istnieje.Dzisiaj dzwoniła znowu i powiedziała,że takiego pisma mi nie pośle ponieważ są to dla nich dodatkowe koszta,ja w tym wypadku odpowiedziałam,że chcę aby sprawa poszła do sądu,bo ja mam zapłacone i nie będę drugi raz niczego płacić.Pani oznajmiła mi że przyśle do mnie windykatora po odbiór pieniedzy.Ja odpowiedziałam,że go nie wpuszczę bo on nie ma u mnie czego szukać.I w związku z tym moje pytanie czy ja mam prawo taką osobę wpuszcza do domu?i wogóle na jakiej podstawie,przecież ja nawet policji bez nakzu nie musze wpuszczać,nawet komornik musi mieć nakaz sądowy z tego co się oreintuję.Poradźcie mi co mam zrobić.Mam to zapłacone dlaczego ja jeszcze raz mam płacić i jakim prawem ktoś nazywa mnie oszustem.Czy taki windykator ma prawo iść do moich sąsiadów i pytać o moją rodzinę?Bardzo proszę o informację,bo jestem już u kresu wytrzymałości.Dodam tylko,iż firma jest podobno właścicielem długu,chociaż ja od Plus gsm nie otrzymałam żadnej informacji o sprzedaży długu

Identyczny temat został usunięty.
Proszę uważać.
Michupocichu

Powrót