Wspieranie strony, gry, a podatek.

• Autor wątku Autor wątku Nvm69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nvm69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Chciałbym stworzyć najwspanialszą i najlepszą grę pod przeglądarkę, słowem ideał. Z tym że takie idealne gry przyciągają graczy. O ile 100-500 graczy to można jeszcze trzymać na darmowym serwerze o tyle im większa popularność (a tym samym satysfakcja) tym większe obciążenie serwera. Większe obciążenia serwa zazwyczaj równa się z większymi kosztami.

Dopiero co skończyłem liceum, jestem na utrzymaniu rodziców, więc i za dużych kosztów nie mógłbym ponieść. Dlatego musiałbym pomyśleć o jakimś źródle pieniędzy...

W tego typu grach popularne jest rozwiązanie że gracz wysyła SMSa a w zamian dostaje coś w grze. Przelewa pieniądze, przelewem bankowym czy też korzysta z form płatności typu allpay itp. i dostaje profit w grze.

Z tym że jak wygląda sprawa podatku od takiego dochodu? Musiałbym się z tego rozliczyć? Nie mam działalności gospodarczej, szczerze mówiąc nigdy nie płaciłem podatku, a jakbym miał dla nikłych profitów babrać się w latanie po urzędach żeby składać kwity od kilkuset złotych które i tak zostaną spożytkowane na rozwój gry to mi się odechciewa w ogóle tworzyć tego typu grę.

Jak wygląda sprawa z podatkiem w takim przypadku?

Pozdrawiam.

Powrót