Wspólny kanał wentylacyjny.

• Autor wątku Autor wątku celgz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

celgz

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Dzień dobry. Mieszkamy na parterze w budynku jedno piętrowym. Posiadamy wspólny kanał wentylacyjny z lokalem na piętrze. Od kilku lat, co jakiś czas jesteśmy atakowani przez osobę zamieszkującą na piętrze, że nasze zapachy z kuchni są w łazience loku na piętrze. Dodam, że ataki te, są dalekie od kulturalnego zachowania. Osoba z piętra uważa, że specjalnie włączamy jakąś wentylację, i to jest przyczyną takiego stanu rzeczy. Straszy nas Policją, Strażą Miejską, telewizją itp.. W budynku tym mieszkamy od 50 lat. A te nieporozumienia trwają około 5 lat. Nawet, gdy byliśmy 11 tysięcy km. od domu, otrzymaliśmy SMS-a, żebyśmy wyrzucili tę zdechłą, śmierdzącą kiełbasę. Prosimy o pomoc w tej sprawie. Jak dalej postępować? Co może być przyczyną, że przez wiele lat było dobrze, a teraz jest jak opisałem? Według nas zachowanie osoby z góry wyczerpuje znamiona nękania. Nie potrafi rzeczowo podejść do tematu, tylko bezpodstawnie atakuje. Dodam jeszcze, że dzieje się to w budynku czterorodzinnym. Jesteśmy dużą wspólnotą, nie zarejestrowaną.

Czy masz zainstalowany nielegalny wentylator/okap w kanale wentylacyjnym?

Żadnego wentylatora, ani okapu nie mam zainstalowanego. Wspólny kanał wentylacyjny znajduje się w pionie ubikacji. Łazienka jest wentylowana kratką w ścianie działowej z ubikacją. W kuchni wentylacja jest wyprowadzona rurą PCV zewnętrzną nieizolowaną. W kuchni jest piec CO i kuchenka na gaz przewodowy. Taki stan jest u mnie.

Dzień dobry sekStans, bardzo proszę o kontynuowanie pomocy dla mnie. Może masz pomysły w tej sprawie. Dziękuję serdecznie z góry.

Powrót