Współpraca-spółka z Ukrainką

• Autor wątku Autor wątku Mariusz C.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mariusz C.

Użytkownik
Odpowiedzi
64
Witam.
Mam pomysł na produkcję pieców CO na Ukrainie , zacząłem nawet robić pierwszy kocioł , natomiast Ukrainka ma zalegalizowaną firmę na Ukrainie w Tarnopolu .
Mam wieloletnie doświadczenie w produkcji solidnych kotłów grzewczych z kanałami wodnymi,a na Ukrainie gdy gaz podrożał każdy chce polski piec CO.

Ja nie wiem jak zrobić taką współpracę legalnie by nie martwić się że mnie oszuka lub że kiedy nauczę robić kotły solidne pracownika tam na Ukrainie to że mogą wówczas pozbyć się takiego wspólnika jak ja.
Jak można zrobić taką współpracę legalnie ?, no i jak zabezpieczyć się by nie zostać oszukanym ?.
Proszę o jakieś pomysły i poradę .
113745097_3_644x461_piec-co-do-ogrzania-100-metrow-i-wiecej-ogrzewanie_rev002.jpg

mam firme na Ukrainie i stały pobyt na Ukrainie, to i pomóc mogę.
Robić interes to tylko z Polakiem lub Ruskiem, Niemcem. Z Ukraińcem niech cię Pan bóg chroni , ja straciłem na takiej współpracy niemal 20 000 dolarów a moi znajomi też bardzo dużo potracili, nawet w TV pokazywali jak Polaków okradają i oszukują.
Robią to na prawie Ukraiśkiego Kodeksu Handlowego (chyba bandyckiego) a tam pisze, że ten ma racje w spółkach co ma większa cześć udziałow tj 62%. Mnie jto znaczy ciebie nie ma a tego Polacy nie znają. W spółkach nie liczą sie udziały tylko głosy. np. ty masz 98 głosów (%) a pracownikom zeby lepiej pracowali dałeś po 1 głosie (%) i jesteś wywalony bo wszystko zastopują, żadnej decyzji nie podejmiesz bo oni mają więcej głosów. Procenty liczą sie do rozliczeń. itp itp . dłuższe dyskusje
Ukraińcy nie myślą co bedzie jutro lub za miesiać oni potrzebują już teraz i zaraz więc inwestycje masz storpedowane. JA musze mieszkać tutaj ale ty nie musisz, opaty za lokale to tragedia dlatego mam firmę i budynki za miastem bo inna władza.

Powrót