G
gracjagracja
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam 25 lat, pracuję w sklepie z bielizną 2 i pół roku. Sklep ma swoje oddziały na całym świecie (sieciówka). Kierownikowi naszego sklepu została dana propozycja pracy w innym mieści. Tym samym zwolniło się miejscxe na kierownika u nas. Jest nas w sklepie 3 plus kierownik. Ja mam najdłuższy staż pracy w tym sklepie, robię najlepsze obroty, wygrywam konkursy na najlepszego sprzedawcę, mam tytuuł magistra. POsada kierownika została zaproponowana koleżance ze stażem 1,5 roku, jest jeszcze w trakcie studiów, ma mniejszy obrót niż mój, doświadczenie zawodowe również mniejsze. Zadecydowała o tym menadżer tego konktetnego sklepu, który jest jednym z kilkudziesiąciu w POlsce, a kilkuset na świecie (wiem że prywatnie pani manadżer mnie nie lubi...). Z tego co wiem, podjęła tą decyzję indywidualnie mimo iż odchodzący kierownik proponował moją kandydaturę i każdy wiedział że należy mi się ta posada. Jestem zawiedziona - jaka jest ścieżka kariery zawodowej w tej firmie?
Chciałabym wiedziec czy nie powinien by zorganizowany konkurs na to stanowisko, dlaczego jedna osoba decyduje o tak ważnej dla firmy sprawie? Czy mam prawo wiedziec dlaczego moja kandydatura nie została uwzglądniona, bądź odrzucona?
Chciałabym wiedziec czy nie powinien by zorganizowany konkurs na to stanowisko, dlaczego jedna osoba decyduje o tak ważnej dla firmy sprawie? Czy mam prawo wiedziec dlaczego moja kandydatura nie została uwzglądniona, bądź odrzucona?