Wybory samorządowe 2010 - czyżbym był w gorącej wodzie kompany??

• Autor wątku Autor wątku radkan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radkan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich - jestem nowy na forum.
W tym roku zamierzam kandydować do rady gminy w gminie do 15.000 mieszkańców. Jeszcze nie założyłem komitetu wyborczego - zresztą założę go wspólnie z kolegą. Ale przejdźmy do sedna.
Tak jak wspomniałem, będę kandydował na radnego. Niestety pospieszyłem się i zamówiłem już plakaty i ulotki wyborcze, a także parę gadżetów. Z tego co doczytałem w necie, chyba jest to nie do końca zgodne z prawem. Czy może ktoś mi polecić, jak się z tego wykaraskać. Wydałem na to juz 1000zł, a z tego co wiem, to max na kandydata do rady gminy można wydać 750zł i to w dodatku w terminie, gdy jest kampania wyborcza. Czy można coś z tym zrobić?? Oczywiście, ktoś może powiedzieć -nie ujmuj tego w kosztach- jednak ja się boję, że znajdzie się jakiś życzliwy i doniesie na mnie :(

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Radek

proponuję pieniądze zainwestować w wyksztalcenie, np. ukończenie zaocznego liceum dla pracujących - i wystartowanie za 4 lata

proponuję pieniądze zainwestować w wyksztalcenie, np. ukończenie zaocznego liceum dla pracujących - i wystartowanie za 4 lata

akurat takich "głupich" odpowiedzi nie oczekiwałem, ale cóż, takie są prawa forum i na moje nieszczęście, każdy może się wypowiadać, nawet głupio, a szkoda.
Nie chodzi tu o wykształecenie, albo niedouczenie, poprostu chodzi o zbytnie pospieszenie się - tak jak napisałem.
Jakoś juz sobie poradziłem, znalazłem wyjście z sytuacji, także temat mozna uznać za zamknięty, chyba, że ktoś będzie chciał coś naprawdę sensownego napisać, to zapraszam. A co do mojego wykształcenia, to liceum mam już skończone, a dublować mi sie już nie chce :)
Pozdrawiam uszczypliwego "zaza2" - przyjaciela forum - ciekawe skąd takie epitety pod nickiem - rozumiem, że to automat wpisuje :) :)

Ostatnia edycja:
Do kiedy trzeba zarejestrować komitet wyborczy?

zaza2 napisał:
Zgadzam się z zaza2... strach pomyśleć jak będą rządzić osoby piszące "kompany" ;)
Także radkan na naukę nigdy nie jest za późno i nie obrażaj się ale ja też nie widzę Cię w funkcji radnego ;)

Powrót